20.07.2016.

18:41

Foto:

Vesti

(FOTO) ROBIJA?! Tužilaštvo istražuje divljanje ispred gradske Skupštine, ŠEFU 'PATKE' PRETI PET GODINA ZATVORA!

Simon Simonović, jedan od šefova protesta "Ne da(vi)mo Beograd" na kom je u ponedeljak razjarena rulja fizički napala gradonačelnika Sinišu Malog i odbornike ispred gradske Skupštine, saslušan je u policiji po nalogu Višeg javnog tužilaštva!

Brani se
Simonović je policajcima ispričao da ga je neko gurnuo, zbog čega se sapleo i možda nekog zakačio u padu
Informerov izvor

 

(VIDEO) AKO PATKA LAŽE... Organizatori protesta "Ne davimo Beograd" se hvale: RAZBILI SMO NOS POLICAJCU!

Simonović je tokom protesta u megafon slavodobitno vikao: Razbili smo nos policajcu!, pa ga tužioci sumnjiče za krivično delo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, zbog čega mu preti kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

VUČEVIĆ TRAŽI HITNU REAKCIJU DRŽAVE: Zgrožen sam bahatošću napadača na Sinišu Malog!

Konkretno, Simonović se tereti da je napao policajca Ivana Džambića, koji je zbog povreda lica i ruku primljen u Urgentni centar.

'Bilo je slučajno'!?

Kako saznajemo, Simonović je na policijskom saslušanju ustvrdio da nikog nije napao, već da se u koškanju sapleo i "možda nekog zakačio"!?!

- Simonović je sve vreme tvrdio da nije bilo fizičkog obračuna. Njegova verzija događaja glasi da ga je neko slučajno gurnuo, zbog čega se on slučajno sapleo i možda nekog zakačio pri padu... Tužilac je zasad ipak ostao pri stavu da je reč o krivičnom delu - prenosi naš izvor.

Darko Cvetanović

Vladimir Dragaš, advokat Simona Simonovića, potvrđuje da je njegov klijent saslušan kao osumnjičeni.

- Saslušan je po nalogu Višeg tužilaštva. Simonović je osumnjičen za nanošenje povrede policajcu, koja je kvalifikovana kao lakša. Tužilac treba da odluči da li će nastaviti gonjenje... - naglašava Dragaš. Prema njegovim rečima, Simonovićeve reči na snimku su istrgnute iz konteksta:

(VIDEO) "PATKARI" FIZIČKI NASRNULI NA SINIŠU MALOG: Demonstrant ga gađao nepoznatim predmetom!

- Simon je samo megafonom preneo reči odbornika Nebojše Bakareca, koji je u tom trenutku izašao iz parlamenta da razgovara s okupljenima i upitao ih: Zašto ste slomili nos policajcu? Da su objavljene tri sekunde snimka pre i posle toga, bio bi jasan kontekst...

Darko Cvetanović

Nebojša Bakarec, odbornik Samostalnog DSS, međutim, kaže da je Simonović s podsmehom u megafon saopštio prisutnima da su razbili nos policajcu.

Podsmeh i mržnja
Simonović se podsmevao. U nekom trenutku je u megafon rekao: Razbili smo nos policajcu, ko ga j**e!
Nebojša Bakarec, odbornik Samostalnog DSS

- Izašao sam iz zgrade da ih pitam zbog čega su povredili policajca, ali su bili razjareni i automatski su me doživeli kao neprijatelja. U dva navrata su pokušali na silu da uđu u zgradu. Taj Simonović se sve vreme podsmevao. U nekom trenutku je u megafon rekao: Razbili smo nos policajcu, ko ga j**e! Dakle, Simonović nije ponavljao moje reči - naglašava Bakarec.

Kazniti saučesnike

Advokat Svetozar Vujačić, na drugoj strani, ocenjuje da osim Simonovića mora da odgovara još najmanje četvoro ili petoro ljudi.

Darko Cvetanović


PS: Gde je danas bio Janković po "službenoj dužnosti"?

- Policija treba da podnese krivične prijave i protiv onog čoveka koji je gađao Malog. Reč je o nasilju na javnom mestu koje može uzeti maha. Ovo krivično delo ima dodatnu težinu jer su napadnuti državni funkcioneri i policajci - zaključuje Vujačić.

Tagovi: