22.07.2016.

15:35

Foto:

Vesti

LINTA: Jasna poruka da je NDH bila volja hrvatskog naroda!

- Izjave hrvatskih zvaničnika da je današnja Hrvatska naslednica ZAVNOH-ovske Hrvatske su obična propaganda za međunarodnu zajednicu - ističe Linta.

"Brojne činjenice nepobitno pokazuju da je Alojzije Stepinac zločinac jer je aktivno učestvovao u stvaranju fašističke NDH, jer se zakleo na vernost i podršku Pavelićevom režimu, jer je bio inicijator prekrštavanja pravoslavnih Srba i jer nikad nije protestovao protiv osnivanja Jasenovca i drugih koncentacionih logora za Srbe, Jevreje i Rome - ističe se u pisanoj izjavi Linte.

On dodaje da je Stepinac sve vreme znao za pokolje, i uprkos povremenim protestima, nikada nije dovodio u pitanje podršku zločinačkoj NDH.

- Važno je naglasiti da je Stepinac još pre aprila 1941. godine bio veoma negativan prema Srbima i pravoslavlju i da je održavao veze sa brojnim ustaškim prvacima u Zagrebu na čelu sa Milom Budakom - dodaje Linta.

On smatra da zbog nespremnosti hrvatskog naroda da jasno osudi genocid nad Srbima u zloglasnoj NDH i aktivnu ulogu Stepinca u pripremi, sprovođenju i opravdanju genocida, ne postoji nikakva mogućnost uspostave međusobnog povjerenja i pomirenja između Srba i Hrvata.

Tagovi: