26.07.2016.

22:37

Foto:

Vesti

ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Nije bilo razgovora o personalnim rešenjima buduće vlade!

- Bili su razgovori budućeg premijera i predsednika naše partije Ivice Dačiča u kojima je bilo razgovora o programskim nastavcima aktivnosti i iz toga se moglo zaključiti da bismo mogli biti partner u budućoj vladi. Ali, koliko ja znam, ni vremenskih determinanti, ni personalnih rešenja apsolutno nije bilo u tom razgovoru, a mislim da sam dobro informisana - rekla je Djukić Dejanović u intervjuu za dnevni list "Danas".

Mislim da se ovde radi o potrebi budućeg premijera da uz neke kompromise učini najbilju moguću vladu

Slavica Đukić Dejanović

Ona je dodala da veruje da će predsednik SNS Aleksandar Vučić i ubuduće biti predsednik Vlade Srbije.

- Ne čini mi se da je problem što vlada nije sastavljena, jer je Vučić još u regularnom zakonskom roku odabira ljudi za svoj novi kabinet. Mislim da se ovde radi o potrebi budućeg premijera da uz neke kompromise učini najbilju moguću vladu - izjavila je Djukić Dejanović.

Ona je ocenila i da je, ako SPS udje u vladu, "normalno" da u njoj bude Dačić, kao predsednik stranke, ali je upitana o tome da bi opet mogla da bude ministarka zdravlja, rekla da nema nikakvih informacija o tome.

DAČIĆ ZAKUKAO PRED NOVINARIMA: Ne hvalite me mnogo, Vučić to ne voli, I ONDA NEĆE DA ME UZME U VLADU!

Djukić Dejanović je kazala i da u SPS još nisu razgovarali o tome ko će biti njihov kandidat za predsedničke izbore sledeće godine i da je još rano za to.

- Svaka pozitivna ocena i kandidatura Dačića godi našoj partiji, a o tome da li će on biti kandidat odlučiće on i naši organi. On je političar koji traje zato što ima profil kvalitetnog političara, državnika i čoveka - rekla je Djukić Dejanović.

Upitana o finansijskom stanju SPS, Djukić Dejanović je rekla da stranka finansijski stoji loše.

- Ali nam nisu isključeni ni telefoni ni struja. Da ne živimo komforno, to je sigurno - rekla je Djukić Dejanović.

Ona je u intervjuu negirala i da Rusija traži da SPS bude u vladi.

Tagovi: