02.08.2016.

15:01

Foto:

Vesti

I HRVATSKI RATNI VETERAN ZORAN ERCEG PRIZNAO: Miro Barešić je bio ustaški ubica i osuđeni terorista!

 

Erceg iako je učestvovao u ratu na strani Hrvatske, za sebe kaže da je antifašista i da vlada njegove zemlje mora da se suprotstavi narastajućem neoustaštvu.

Svako se od nas mora da se suoči sa svojom prošlošću. Mi u Hrvatskoj nismo imali snage da to učinimo. Dozvolili smo da nam u vrh vlade dođu pristaše ekstremne desnice. Spomenik Miri Barešiću, za kojega mogu bez imalo problema reći, ustaškom ubici, koji je suđen i osuđen u Švedskoj, kojega su američke vlasti izručile Švedskoj, i tu nema nikakve dileme da se radi o teroristi. Žalosno je i užasavajuće da se Hrvatska ponaša dobronamerno prema svojim teroristima, kad u celom svetu jača veliki otpor protiv terorizma. Kad se svet ujedinjuje u borbi protiv terorizma, mi dižemo spomenik teroristi i ubici, za mene je to užasno i neprihvatljivo - istakao je Zoran Erceg za televiziju N1. 

Žalosno je i užasavajuće da se Hrvatska ponaša dobronamerno prema svojim teroristima, kad u celom svetu jača veliki otpor protiv terorizma

Zoran Erceg, hrvatski ratni veteran

On je naglasio da nikada i nikako ne može da se kaže da su ustaše bili antifašisti i borci za slobodu.

- Razlike su ogromne, nemerljive. Nepristojno je pitati takvo pitanje. Antifašisti  su bili borci za slobodu, ustaše nisu - poručio je Erceg.

Hrvatski ratni veteran je optužio i deo katoličke crkve da pomaže u relativizaciji antifašizma.

- Ovaj skup proustaških stranaka u Srbu bio je u funkciji relativizovanja antifašizma. U tome učestvuju i delikovi katoličke crkve u Hrvatskoj. Ako se gledaju nepristrasni dokumenti, ako se gledaju ustaški dokumenti, u njima stoji da je Maks Luburić toliko preterao sa klanjem na području Donjeg Lapca, Srba i drugih mesta, da su ga ustaše pozvale na odgovornost, jer je svojim terorom prouzrokovao da se ljudi dignu i odu u šume - rekao je Zoran Erceg.

EVROPO, ŠTO SE PRAVIŠ MUTAVA?! BOLEST MOZGA - Hrvati dižu spomenik teroristi, a EU ćuti!

Tagovi: