16.08.2016.

15:52

Foto:

Vesti

LJAJIĆ: Bir fest doprinosi boljem imidžu Srbije i Beograda

On je na konferenciji za novinare rekao da su turističke manifestacije jedan od devet proizvoda u strategiji razvoja turizma Srbije, koji dopinose rastu turističkog prometa u zemlji.

Ljajić je naveo da pet najvećih festivala u Srbiji godišnje poseti dva miliona ljudi i dodao da se očekuje da ova vrsta turizma značajno doprinese deviznom turističkom prilivu.

Dodao je da je Bir fest, prema proceni organizatora, najposećeniji festival, sa 700.000 posetilaca tokom pet dana.

- Ova vrsta turizma značajno dopinosi deviznom prilivu od turizma - rekao je on.

Ljajić je dodao da se avgusta održava 160 manifestacija u Srbiji i da bi trebalo da budu bolje rasporedjene, jer se u istoj nedelji, na primer, održava Nišvil, Guča i Gitarijada.

- Korist od Bir festa i za državu i za grad Beograd je ogromna. Zbog velikog broja posetilaca i značajnog broja stranaca očekuje se prihod od pet miliona evra, a samo u budžet Srbije će se preko plaćanja PDV-a sliti preko milion evra - rekao je Ljajić i dodao da Bir fest značajno doprinosi poboljšanju imidža Srbije.

Direktor Beokom servisa Darko Glavaš rekao je da je Bir fest jedna od najvećih manifestacija u Evropi i da za jedno veče može da ugosti 120.000 ljudi.

On je pozvao gradjane da posete Bir fest i naveo da ih čeka bogat zabavni program.

Kako je dodao, organizator je ispunio uslove bezbednosti, koja će biti na visokom novou, i pribavljene su sve potrebne dozvole.

U okviru Bir festa organizuje se i akcija "Društvo, ko vozi kući?", a ove godine proširena je na teritoriju cele Srbije. Tako je, pored besplatnog prevoza do četiri ključne tačke u Beogradu, prvi put obezbedjen prevoz za posetioce i do Novog Sada, Niša i Kragujevca.

Akciju organizuju kompanija Hajneken Srbija, Agencija za bezbednost saobraćaja i Bir fest, a u saradnji sa Gradskim saobraćajnim preduzećem Beograd (GSP) i Poslovnim udruženjem drumskog saobraćaja "Srbijatransport".

Medju izvodjačima ove godine biće grupa Rudimental, Bajaga i instruktori, Zvonko Bogdan, Viva Vox, Yu grupa, Masimo Savić, Let 3 i drugi.

Kako je ranije saopšteno, očekuju se koncerti više od 40 grupa iz Srbije i regiona tokom pet festivalskih dana, i preko 20.000 stranih turista.

Tagovi: