17.08.2016.

20:04

Foto:

Vesti

OTKRIVENI PLAĆENICI ZLOGLASNOG AMERIČKOG TAJKUNA: Soroš kontroliše sve SFERE ŽIVOTA U SRBIJI!

Spisak plaćenika ozloglašenog američkog tajkuna Džordža Soroša, koji je Informer u utorak ekskluzivno objavio, otkrio je da on danas u Srbiji više ili manje kontroliše gotovo sve sfere javnog života, upozoravaju stručnjaci, sagovornici našeg lista.

Marić: Kamo sreće da je i meni kapnulo!

Peđa Milosavljević

Glavni urednik TV Hepi, poznati srpski novinar Milomir Marić u izjavi za Informer ističe da je objavljivanje Soroševih dokumenata o finansiranju pojedinaca i organizacija vrlo važna vest za čitavu javnost u Srbiji.
- Kamo sreće da je i meni malo kapnulo od tih para! Ali za mene nikada nema i uvek me zaobiđu ovakve investicije. Očigledno sam beznadežan slučaj... Jasno je da su ovo privatni fondovi za finansiranje javne politike, jer ne može to da se finansira iz državnog budžeta SAD i da sve ostane netransparentno, da ne kažem tajno - kaže Marić.

Da je Soroš danas zaista finansijski gospodar velikog dela srpskog društva potvrđuje spisak od skoro 200 institucija i organizacija kojima je od 2011. do 2014. godine podelio čak 391.940.146 dinara za 263 različita projekta.

OTVORENO PISMO ŽELJKA MITROVIĆA DŽORDŽU SOROŠU: Dragi moj Đole, Srbiju ne možeš destabilizovati ni sa četiri milijarde, a ne četiri miliončića!

Na toj listi, pored donekle očekivanih NVO, LGBT i manjinskih udruženja, nalaze se i brojni mediji, bivši sportski asovi, stranački funkcioneri (vidite tekst u tekstu), pa čak i državne škole i fakulteti! Što je posebno opasno, na spisku Soroševih plaćenika su i udruženja sudija i tužilaca!

Okupirao univerzitete

Ako, dakle, i ne čudi to što Soroševe milione primaju Nataša Kandić, Sonja Biserko, Borka Pavićević i slične, šokantno je da američki tajkun finansira Filozofski fakultet u Novom Sadu (2.858.050 dinara), ali i Arhitektonski (1.949.200) i Medicinski fakultet u Beogradu (7.373.056), Društvo sudija Srbije (5.152.000), Udruženje javnih tužilaca Srbije (7.294.500), kao i instituciju Poverenika za zaštitu ravnopravnosti (757.200)!

SOROŠ ZA HAOS U SRBIJI DAO SKORO ČETIRI MILIONA EVRA! Objavljujemo spisak svih plaćenika američkog tajkuna!

Time je beskrupulozni Soroš, poznat po tome da ne žali pare za organizovanje haosa i izazivanje revolucija širom istočne Evrope, čovek koji je izazvao rat u Ukrajini i Libiji i kome je strogo zabranjen rad u Rusiji i Kini, praktično "stavio šapu" na veliki deo društvenog života Srbije!

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA TV PINK: Soroš dao skoro četiri miliona evra za haos u Srbiji!

Niko od prozvanih, niko od plaćenika sa spiska koji smo objavili, međutim, već drugi dan zaredom ne želi da govori o Soroševim milionima, a ovim povodom nisu se oglašavali ni državni zvaničnici.

Mićunova fondacija dobila 1.280.100 dinara!

Tanjug

Na listi Soroševih plaćenika u Srbiji nalazi se i Fondacija "Centar za demokratiju", na čijem čelu su predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović i potpredsednica demokrata Nataša Vučković! Oni su za dva projekta pod nazivom "Zaustavimo korupciju" tokom 2013. i 2014. dobili ukupno 1.280.100 dinara. Niko od njih, ali ni drugih funkcionera DS nije juče želeo da odgovori Informeru zašto su tražili i uzeli novac baš od Soroša.
Tu se, međutim, ne završava spisak demokrata koje su se fino ovajdile od Soroševog novca. Tako je "Centru za prava manjina", u čijem je upravnom fondu funkcionerka DS Aida Ćorović, isplaćeno čak 4.438.340 dinara.

S druge strane, sagovornici Informera jednoglasni su u oceni da se Srbija nalazi u kritičnoj situaciji jer moćni američki milijarder na svom platnom spisku drži veoma važne strukture u zemlji.

Lider SRS Vojislav Šešelj ističe da smo i bez ovih dokumenata znali da je Sorošev uticaj u Srbiji ogroman, a da je ovo samo potvrda "crno na belo".

- Ne samo da je ogroman, već je Sorošev uticaj i veoma opasan! Nažalost, on nije jedini. Čak je i specijalni tužilac za ratne zločine išao na konsultacije kod američkog ambasadora. Izbušeni smo sa svih strana... Svim državnim funkcionerima, tužiocima i sudijama koje finansiraju stranci pod hitno treba zabraniti rad i podeliti otkaze! Pa ne mogu oni da rade za državu a da ih plaćaju stranci. Moramo konačno da se ugledamo na Rusiju, gde su sve NVO i parapolitičke organizacije koje se finansiraju stranim novcem registrovane kao strani agenti - apeluje Šešelj.

Daleko mu lepa kuća

Bivši šef diplomatije Živadin Jovanović kaže da su Soroš i sistem širenja američke propagande, kojem on pripada, zapravo prethodnica Zapada u pokoravanju Istoka.

ŠOKANTNO! PUTIN UPOZORIO VLAST U BEOGRADU: Soroš spremio 20 miliona dolara za ulične nemire u Srbiji!

- Soroš nema individualne interese, već finansira samo one organizacije koje su na liniji američkih interesa. Jako je moćan i deo je sistema u SAD koji putem koncepta "soft pauera" (koncept širenja uticaja bez upotrebe sile, prim. aut.) širi američki, ali i uticaj multinacionalnog korporativnog kapitala.

Osim toga, oni se bave izmenama svesti čitavih nacija, koje treba da potiru sve svoje nacionalne vrednosti i prihvate američke.

Rade, dakle, sve ono što je nekada, u vreme Hladnog rata, radila CIA - kaže Jovanović, dodajući da je Soroš u staroj Jugoslaviji dugo vremena bio zabranjen, baš kao što je danas zabranjen u Rusiji i Kini:

Divac ćuti o milionima

Tanjug

Među onima koji su dobili novac od Soroša posebnu pažnju privlači Fondacija "Ana i Vlade Divac" našeg proslavljenog košarkaša i aktuelnog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije.
Informer već danima pokušava da od Divca i njegove supruge dobije komentar u vezi s činjenicom da im je Soroš donirao 2.633.638 dinara. Oni, međutim, uporno ignorišu naše pozive i poruke i uživaju na OI u Rio de Žaneiru, dok iz njihove fondacije takođe ne stiže nikakav odgovor.

SOROŠ, KANDIĆKA I ROKFELER HOĆE DA NAM UVALE PATKU! Evo ko zapravo stoji iza protesta protiv 'Beograda na vodi'!

- Posle 2000. on se nažalost vratio na velika vrata i bio ključni činilac u tzv. demokratizaciji Srbije. Finansirao je DOS, kao i brojne medije. To su svi oni koji se i danas izdaju da su tobože slobodni, nezavisni i otvoreni - objašnjava Jovanović.

Novinar i publicista Nikola Vrzić smatra da su nam otkrivanjem Soroševih dokumenata hakeri učinili veliku uslugu, jer je sve do sada to finansiranje bilo vrlo netransparentno.

OTKRIVAMO! PAKLENI PLAN AMERIČKOG MILIJARDERA: Soroš od RTS i RTV pravi svoje televizije!

- Celokupna mreža pojedinaca i organizacija koje Soroš finansira u Srbiji prilično je velika i netransparentna. Zato mi možemo samo da naslutimo koliki je njegov stvarni uticaj. Zabrinjava to što Soroš finansira čak i Društvo sudija Srbije i Udruženje javnih tužilaca Srbije! Pa šta bi bilo kada bi takva udruženja u SAD mogao da finansira neki ruski kontroverzni tajkun?! - pita se Vrzić.

Tagovi: