23.08.2016.

14:51

Foto:

Vesti

HRVATI U PANICI ZBOG ŠEŠELJEVE NAJAVE: Dobio sam diplomatski pasoš, USKORO IDEM U ZAGREB!

- Dobio sam diplomatski pasoš. Uskoro idem u Zagreb. Nadam se da mi kao uglednom srpskom diplomati hrvatske vlasti neće praviti nikakve smetnje - napisao je Šešelj na Tviteru.

 

Šešelj tvrdi da mu je plan da sa novim dokumentom prvo poseti Zagreb i sastane se, kako kaže, sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

- Tačno je da sam dobio diplomatski pasoš. Dobio sam ga na osnovu toga što sam glavni lider opozicije, šef najveće opozicione poslaničke grupe u Skupštini Srbije - rekao je Šešelj Tanjugu.

Odgovarajući na pitanje kakve reakcije očekuje, kaže:

- Videćemo. Verovatno ima ljudi kojima se ne sviđa moj dolazak u Zagreb, ali mislim da će me ogromna većina srdačno dočekati - rekao je Šešelj.

Na pitanje da li mu je poverena misija u inostranstvu, s obzirom na to da po Uredbi o izdavanju diplomatskih i službenih pasoša, poslanik tako može da dobije diplomatski pasoš, Šešelj je rekao da ima misiju, ali da se one ne poveravaju javnosti:

- Ja sam čuveni misionar - našalio se.

Odmah pošto je Šešelj objavio ovu poruku, na Tviteru se oglasila i poslanica SRS u Skupštini Srbije Aleksandra Belačić i objavila fotografiju diplomatskog pasoša njenog lidera.

 

Inače, pravo na diplomatski pasoš, na osnovu Uredbe o izdavanju diplomatskih i službenih pasoša, imaju predsednici Republike, Narodne skupštine i Vlade, potpredsednici Vlade, ministri, predsednici Ustavnog suda i Vrhovnog suda Srbije, guverner Narodne banke, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije.

Diplomatska putna isprava izdaje se i zaposlenima u Ministarstvu spoljnih poslova, u skladu sa propisom resornog ministra.

Radi obavljanja poverene misije u inostranstvu, na obrazloženi predlog, diplomatski pasoš se izdaje poslaniku u Skupštini Srbije, tužiocu za ratne zločine Srbije, predsednicima skupština i izvršnih veća autonomnih pokrajina, rukovodiocu civilne i vojne službe bezbednosti.

HIT! HRVATI ZABRANILI ŠEŠELJA NA 20 GODINA! Vojvoda: Čekaće mene Kolindica, ali da li ću je voleti kao sada?

Tagovi: