05.10.2016.

13:32

Foto:

Vesti

LINTA: Žalim zbog izjava Zukorlića!

- Ono što nije dobro jeste da Zukorlić ne želi da kaže da su u Srebrenici i okolnim selima stradali i Srbi i da je priznanje i poštovanje i srpskih i bošnjačkih žrtava jedan od ključnih preduslova pomirenja dva naroda - navodi se u Lintinoj izjavi za javnost.

Linta poziva Zukorlića i da se založi za osnivanje međunarodne komisije koja bi imala zadatak da utvrdi činjenično stanje u Srebrenici i okolini tokom rata, uključujući i tačan spisak poginulih i nestalih, jer će bez toga biti stalno otvoren prostor za manipulacije.

Pored toga, Linta je postavio pitanje kako je moguće da se Zukorlić, bivši sandžački muftija i aktuelni poslanik u Skupštini Srbije, vodi kao stalni stanovnik Srebrenice i ima pravo glasa na lokalnim izborima u BiH, a da nije rođen u Srebrenici niti je u njoj živeo do početka ratnih dešavanja.

Linta je, takođe, najoštrije osudio pretnje kandidatu srpskih stranka i, kako sada stvari stoje, budućem načelniku Srebrenice Mladenu Grujičiću i njegovoj supruzi i traži da nadležni državni organi hitno pronađu i kazne počinioce ovog vandalskog čina.

Tagovi: