30.10.2016.

11:08

Foto:

Vesti

VUČIĆ: Veće plate prosvetnim radnicima, policiji, vojsci, lekarima...

- Imali smo duge i teške razgovore sa predstavnicima MMF, oni su uvek oprezni, a mi imamo još godinu dana aranžmana sa njima - rekao je premijer zahvalivši se građanima Srbije na strpljenju.

- Dogovor je bio da ti godine imamo zamrznute plate i penzije, a prošle godine smo krenuli u lagano povećavanje primanja - podsetio je premijer, dodavši da misli da su ostvareni rezultati na koje smo ponosni.

- Sa sigurnošću mogu da potvrdim da će nastavnicima, učiteljima i ljudima u prosveti između 6 i 7 odsto biti uvećane plate, lekarima 5 odsto, policiji 5 odsto, vojsci 5 odsto - rekao je Vučić, dodavši da nećemo izneti sve podatke o povećanju primanja, dobili smo prostor od MMF-a.

Premijer je dodao da će primanja biti povećanja i socijalnim radnicima, kao i da će neki zaposleni imati "veće plate nego ikada", rekao je navevši primer prosvetne radnike.

Što se tiče penzionera, premijer je rekao da će u naredne tri do četiri nedelje isplatiti po pet do šest hiljada dinara penzionerima, a da će od 1. januara biti i povećanje penzija.

On je rekao da će suficit na kraju oktobra biti oko 30 milijardi.

- Zbog nekoliko stvari sam veoma ljut na sebe, a MMF će to u blagoj formi to saopštiti u utorak - rekao je premijer.

- Železaru smo rešili,ali ogroman prioblem imamo u RTB Bor, i ljudi u Boru treba da znaju da ih Srbija izdržava, a te probleme ćemo morati da rešimo u narednih šest meseci - rekao je Vučić i dodao da će "moliti i klečati na kolenima da najpoznatija kineska kompanija uzme RTB Bor"

- Ljut sam zbog svega što se dešava oko azotare, Srbijagasa, pomalo i MSK, ali to ćemo da rešavamo - rekao je Vučić.

Nakon sedam dana intenzivnih pregovora i jučerašnjih dvočačasovnih razgovora, postignut je dogovor Vlade Srbije i misije MMF.

Tagovi: