31.10.2016.

17:59

Foto:

Vesti

ĐURIĆ U LEPOSAVIĆU PORUČIO RADNICIMA TREPČE: Možete da računate na podršku Vlade Srbije!

Tokom posete rudarima Trepče u Leposaviću Ðurić je preneo poruku da kombinat Trepča može da računa na podršku Vlade Srbije, ne samo političku već i na pravnu i finansijsku podršku. 

- Naša je obaveza, koju ćemo ispuniti, omogućićemo Trepči da nastavi da funkcioniše. I to je najvažnija poruka - Trepča može da računa na Srbiju, na Vladu Srbije, politički pravno, ekonomski i na svaki drugi način ako bude trebalo - istakao je Ðurić. 

Komentarišući odluku kosovskog Ustavnog suda koji se oglasio povodom Zakona o Trepči Ðurić je kazao da kosovsko pravosuđe fascinira, jer se prvo na portalima pojavi sudska odluka pa je tek onda objavljuje sud.

- Za nas takva odluka ne proizvodi nikakva pravna dejstva ona je uostalom kao i čitav taj nakaradni zakon poništena odlukom Vlade Srbije i za nas je najvažnije što će se ovde proizvodnja nastaviti, što će se život nastaviti, što će Vlada Srbije i u 2017. godini, bez obzira na dešavanja, obezbediti egzistenciju Trepče i funkcionisanje ovog sistema kao i podršku ovim ljudima - rekao je Ðurić. 

Tagovi: