05.11.2016.

18:42

Foto:

Vesti

DRAMATIČNO UPOZORENJE ANE FILIMONOVE: Zapad gura Balkan u haos, postoji opasnost od velikoalbanske ekspanzije!

Filimonova je na regionalnom bezbednosno-političkom forumu u Beogradu pod nazivom "Aktuelni problemi, novi izazovi i pretnje u bezbednosnoj sferi balkanskog regiona", istakla da neko ometa slobodan i nezavisan razvoj balkanskog regiona.

Ona je upozorila da je na Balkanu u toku stvaranje uslova za "klizanje u propast", a kao bezbednosne izazove istakla je naoružavanje Hrvatske, oživljavanje ustaštva, narandžaste revolucije i odvlačenje pažnje beskonačnim medijskim kampanjama, koje prikrivaju stvarne procese. 

Public

- U toku su kriminalizacija i militarizacija, naoružavanje regiona, a ovu godinu definiše jedna opasna pojava - oružane snage takozvane Republike Kosovo - kaže Filimonova. 

Ona je dodala da samoproglašeno Kosovo ima sporazum sa Albanijom i da će, u slučaju ujedinjenja ove dve armije, postojati ozbiljna pretnja od velikoalbanske ekspanzije.

Neznanje i neobaveštenost stanovništva su, kako je istakla, osnovni kapital onih koji sprovode navedene procese. 

Public

- Ovakva konferencija, posvećena bezbednosnim pitanjima, izazovima i odgovorima, jeste svojevrstan protivotrov za neznanje, nerazumijevanje tih eksplozivnih procesa koji sada ugrožavaju balkanski region - poručila je Filimonova. 

Organizatori Foruma, na kojem učestvuju mnogi stručnjaci iz oblasti bezbednosti, su Fond strateške kulture iz Moskve i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Tagovi: