07.11.2016.

14:31

Foto:

Vesti

POPOVIĆ: Kosovo je deo Srbije dokle god traje mitrovdanski Ustav!

- Posle ovog velikog konsenzusa oko Ustava slične primere sloge u odbrani države nismo imali. Mitrovdanski Ustav je brana svakom separatizmu na Kosovu i Metohiji i dokle god njegova Preambula traje, Kosovo je Srbija - istakao je Popović.

Prema njegovim rečima, taj Ustav, kojeg danas mnogi osporavaju, dobio je najviše ocene za svoje delove koji se tiču ljudskih i manjinskih prava i danas nacionalne manjine u Srbiji imaju punu slobodu izražavanja svog jezika, pisma i obrazovanja.

- Samim tim je potvrđeno da ne postoje prepreke za ravnopravan razvoj svih nacija u državi srpskog naroda, što je garantovano Ustavom Srbije. Koliki je značaj ovog akta govori i činjenica da je pokojni Patrijarh Pavle prvi i jedini put glasao baš na referendumu za Ustav - poručio je Popović.

Sada, u složenim vremenima, kaže lider SNP, kada pritisci na Srbiju da se odrekne Kosova i Metohije, ali i svoje odlučnosti da bude slobodna i suverena država ne prestaju, moramo čuvati Mitrovdanski Ustav koji je udario temelje slobodarskoj Srbiji.

- Nije vreme za njegove promene, već za njegovu punu primenu - zaključio je Popović.

Tagovi: