16.11.2016.

22:30

Foto:

Vesti

SKANDAL, JAVNI MEDIJSKI SERVIS KAO JAVNA KUĆA! Žuti Bujke uređuje RTS s Kenom i Đokom Vlahom!

Urednica 'Dnevnika' na Tviteru protiv države!?

printscreen

Urednica Nataša Mijušković, koja je u ponedeljak uveče potpisala sporni "Dnevnik 2" na RTS, ostrašćeno u svakoj prilici na Tviteru napada državu i vlast.
Mijuškovićeva je tako pre nekoliko dana pohvalila gostovanje urednika Bi-Bi-Sija Dušana Mašića na CIA TV N1 u kom je on bez ikakvih argumenata i dokaza optužio vlast za veze sa mafijom, cenzuru, finansijsku kontrolu medija, ali i za prikrivanje i zaštitu osumnjičenih u slučaju "Savamala"!
Komentarišući Mašićeve bolesne napade, Nataša Mijušković je napisala da je Dušanu Mašiću "svaka na mestu" (pogledajte sliku)?!
Kako, dakle, osoba koja podržava najprizemnije pljuvanje i lažno optuživanje može objektivno da uređuje "Dnevnik" na Javnom medijskom servisu?!

Generalni direktor RTS Dragan Bujošević, u narodu poznatiji kao Žuti Bujke - umesto sa svojim saradnicima, urednicima i novinarima - program Javnog medijskog servisa uređuje sa funkcionerima Demokratske stranke, kvazianalitičarima i anonimnim politikantima koji se lažno predstavljaju kao nekakvi lideri opozicije!

Ovo direktno potvrđuje Bujoševićev prekjučerašnji sastanak u zgradi RTS sa predsednikom IO DS Radoslavom Milojičićem Kenom, kvazianalitičarem i poslanikom izbačenim iz DSS Đorđem Vlahom Vukadinovićem i skoro potpuno nepoznatim političarem, izvesnim Jankom Veselinovićem koji je predstavljen kao 'lider opozicije!?!

Dobili i reklamu

Ova samozvana opoziciona delegacija koja teško da iza sebe ima i dva odsto podrške birača došla je kod Žutog Bujketa sa zahtevom "da RTS objektivno izveštava pred predsedničke izbore"!?

I umesto da ih najuri ili da ih, u skladu sa ličnim ugledom i važnošću, uputi na razgovor sa mlađim referentom za pretplatu, Žuti Bujke ih je sve primio u svom kabinetu i čak sat i po vremena slušao lekcije o 'objektivnom novinarstvu'!?

I ne samo to, Žuti Bujke je ovim prevarantima i politikantskim pilićarima istog dana obezbedio i prilog u 20. minutu Dnevnika 2, najgledanije informativne emisije u zemlji!

U tom prilogu je rečeno da su 'opozicioni lideri' (!?!) zatražili od RTS da više ne bude televizija samo jednog čoveka, čime se očigledno aludiralo na to da je premijer Aleksandar Vučić privatizovao Javni medijski servis!?!

rts.rs/printscreen

Na naše pitanje ko uređuje Javni servis i da li anonimni opozicionari zavređuju prijem kod generalnog direktora i udarni termin u centralnoj informativnoj emisiji, Bujošević kaže da on uvek rado sasluša "sve primedbe i sugestije".

RTS žali što Brisel nije osudio Srbiju zbog 'Savamale'!?!

U Dnevniku 2, u kom je emitovan prilog o poseti takozvanih opozicionara RTS, Javni servis je emitovao i prilog u kome žali što u Izveštaju EU o napretku Srbije naša država nije osuđena zbog rušenja tri nelegalne barake u Savamali!?
Saradnici Žutog Bujketa čak su emitovali i izjavu ambasadora EU u Srbiji Majkla Devenporta da se "Unija zanima za taj slučaj".
- Mi naravno pratimo dešavanja u Srbiji, uključujući i dešavanja u Hercegovačkoj ulici i dešavanja u vezi sa tim incidentima. Nije na meni da komentarišem rad tužilaštva... - izjavio je Devenport.
Ovo je, očekivano, odmah juče podržao zaštitnik građana Saša Janković, koji je, ničim izazvan, izjavio da to što slučaj "Savamala" nije pomenut u izveštaju Evropske komisije budi zebnju kod građana i sumnju u prave razloge naših evropskih integracija!?!

- Sve političke stranke i pojedinci su dobrodošli da iznesu svoje mišljenje i predloge. Međutim, ni stranke ni pojedinci ne mogu da uređuju programe na Javnom servisu. Zadatak RTS je da pravi program u interesu Srbije i njenih građana, a ne u interesu bilo koje stranke i bilo kog čoveka - ističe Bujošević i dodaje da je izvesni Janko Veselinović došao u "delegaciji stranaka koje sebe smatraju opozicijom"!?!
- Razgovor sa njima, u kome je učestvovao i direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović, trajao je nešto manje od jednog sata, a prilog u Dnevniku je trajao 58 sekundi, uključujući i tonsku izjavu Veselinovića od 19 sekundi
- zaključuje Bujošević.

Dragan Bujošević nije juče hteo da odgovori na pitanja Informera koja se tiču uređivačke politike RTS. Tako smo ostali uskraćeni i za odgovor na pitanje ko tačno, kako i po kom kriterijumu određuje ko su 'pojedinci koju su dobrodošli na RTS'?!

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević kaže da je sklon da se složi sa ocenom iznetom posle sastanka u RTS.

- Nakon susreta Žutog Bujketa sa Kenom, Đokom Vlahom i izvesnim N. N. Veselinovićem saopšteno je da takozvana opozicija smatra da je RTS televizija jednog čoveka i da to tako dalje ne može. Potpuno se slažem. Javni servis trenutno jeste televizija jednog čoveka, a taj čovek se zove Dragan Bujošević! On je taj koji je privatizovao RTS i radi tamo šta hoće i kako hoće. Ko je uopšte on da određuje ko sme, a ko ne sme na Javni servis?! Zašto sam ja kao glavni urednik najčitanijih i najtiražnijih dnevnih novina u Srbiji zabranjen na RTS, a svako malo se kao ugledni gosti zovu urednici novina koje se prodaju u jedva tri hiljade komada?! - upitao je Vučićević i apelovao na nadležne organe da hitno zavedu red na Javnom servisu:

rts.rs/printscreen

- Upravni odbor RTS bi morao hitno da reaguje i spreči privatizaciju i zloupotrebu televizije od strane Dragana Bujoševića zvanog Žuti Bujke i onih njegovih Žutih Olja, Žutih Šifonjerki i ostalih kadrova zaostalih iz vremena medijske diktature DS!

 

Na drugoj strani, samostalni poslanik Đorđe Vlah Vukadinović kaže da nipošto ne želi da uređuje RTS, već samo da ukaže da ova televizija treba da bude servis svih građana.

RTS jeste televizija jednog čoveka
Nakon susreta Žutog Bujketa sa Kenom, Đokom Vlahom i izvesnim N. N. Veselinovićem, saopšteno je da takozvana opozicija smatra da je RTS televizija jednog čoveka i da to tako dalje ne može. Potpuno se slažem. Javni servis trenutno jeste televizija jednog čoveka, a taj čovek se zove Dragan Bujošević!
Dragan J. Vučićević, glavni urednik Informera

- Pretplatu plaćaju i oni koji glasaju za opoziciju, a mi smo u programu potpuno skrajnuti. Želimo da se to ispravi i uvede balansiran odnos - napominje Vukadinović, a s njim je saglasan i Janko Veselinović, koji tvrdi da opozicija "samo zahteva od RTS da se ponaša u skladu sa Zakonom o javnom servisu".

Opozicija u haosu

Član skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje Marko Atlagić, ne želeći da komentariše rad Javnog servisa, ocenjuje da to što je Veselinović predvodnik na sastanku kod Bujoševića, samo ukazuje u kakvom se haosu nalazi opozicija.

- Veselinović nije ni poslanik, niti predsednik stranke, već predsednik izvesne Udruge za povijest i pomirenje iz Golubića u Hrvatskoj. On je poznat po tome što se nasilno uselio u stan Milice Badže u Obrovcu, u ulici Braće Kurjakovića... - otkriva Atlagić.

Na kraju, marketinški stručnjak Cvijetin Milivojević pak ocenjuje da, pre svega, kod Bujoševića na sastanku uopšte nije bila reprezentativna delegacija opozicije.

 

- Drugo, na RTS i dalje rade nameštenici DS, koji žele da budu veći katolici od pape. Kod njih postoji cenzura, ali ne ova o kojoj Veselinović govori... - smatra Milivojević.

Tagovi: