21.11.2016.

22:44

Foto:

Vesti

PAKLENI PLAN RAME I TAČIJA: Šiptari prave 'veliku Albaniju', po svetu otvaraju zajedničke konzulate!

To potvrđuje i zvanična informacija kosovskog ministarstva spoljnih poslova da će "Priština i Tirana ubrzo otvoriti zajedničke konzulate u Danskoj i Turskoj"!?

Neće se zaustaviti

Tako će Albanija i srpska pokrajina Kosovo u svetu praktično biti predstavljeni kao jedna jedinstvena država, što je nezabeležen diplomatski skandal!

- Za kratko vreme otvorićemo zajedničke konzulate u Turskoj i Danskoj. Tu nije kraj jer će Kosovo i Albanija nastaviti sa svojim ciljevima kad je u pitanju otvaranje zajedničkih konzulata - rekao je kosovski šef diplomatije Enver Hodžaj na Samitu albanske dijaspore u Tirani.

I dok se glavni promoteri "velike Albanije" Hašim Tači i Edi Rama nisu zvanično oglašavali, bivši ministar za KiM i profesor FPN Slobodan Samardžić ističe da Srbija mora oštro da reaguje.

 

- Srbija treba da Danskoj i Turskoj uloži diplomatske note, kao protest zbog otvaranja ovih konzulata. Tako ćemo pokazati da ne odustajemo od KiM i vodimo računa o nacionalnim interesima - ističe Samardžić uz opasku da ćemo teško promeniti odluku ovih zemalja, jer su one već priznale Kosovo.

Spremaju vojni savez

I Dušan Proroković iz Centra za strateške alternative smatra da Beograd treba da uloži protestnu notu.

- Iako su zajednički konzulati česta praksa jer se smanjuju troškovi, mi to ne smemo ignorisati. Kad već govorimo o velikoalbanskim pretenzijama, daleko opasniji je sporazum o vojnoj saradnji koji Kosovo i Albanija već uveliko pripremaju - zaključuje Proroković.
 

Tagovi: