26.11.2016.

22:27

Foto:

Vesti

MIROVIĆ NA OBELEŽAVANJU NACIONALNOG PRAZNIKA BUNJEVACA: Ničiji identitet u Vojvodini neće biti ugrožen!

Na svečanoj akademiji povodom Dana Velike narodne skupštine Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena, Mirović je ocenio i da nema značajnijeg događaja od Velike narodne skupštine, niti važnijeg datuma od 25. novembra 1918, kada je ona održana.

Na svečanoj akademiji u Subotici, Mirović je kazao da je slobodarski duh Srba i Bunjevaca tih burnih novembarskih dana poslednje godine Prvog svetskog rata bio stopljen u jedno, i naveo imena,"slavnih predaka" i "grandioznih ličnosti", narodnih predvodnika Srba i Bunjevaca, Jaše Tomića i Blaška Rajića. 

- To što Bunjevci upravo 25. novembar danas slave kao jedan od svojih nacionalnih praznika, svedoči i o vizionarstvu Blaška Rajića, o vašoj nepokolebljivoj doslednosti i uzvišenoj odanosti zavetu velikih predaka - istakao je predsednik Pokrajinske vlade, poželevši im da takvi i ostanu, na ponos svoje zajednice, a i na ponos Vojvodine i Srbije.

Kako je saopštio Biro za informisanje Pokrajinske vlade, Mirović je ukazao i da je taj "veliki događaj bio istorijska prekretnica", a da demokratski duh jednakosti, ravnopravnosti i međusobnog poštovanja koji je tada počeo krasi i današnju Vojvodinu.

Tagovi: