10.12.2016.

13:37

Foto:

Vesti

ÐUKANOVIĆ: Brane svoje plate, za građane ne mare!

Povodom saopštenja Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića koji je naveo da predsednica parlamenta Srbije Maja Gojković obmanjuje javnost i da je iznosila "grube neistine" o visini njegove plate, Ðukanović je rekao da se u raspravi u Skupštini nije pričalo o njegovoj plati, nego o plati ombudsmana Saše Jankovića.

- Pošto on (Šabić) kaže da mu je plata svega 194.000 dinara, što je nešto više od 100.000 dinara nego što premijer prima, ja ću se iskreno založiti da u buduće mi poslanici u Skupštini prikupimo dobrovoljni prilog za njega, ili da se eventualno donese neki član zakona kako bismo mu malo povećali platu pošto mu je očigledno malo tih 194.000 što prima - rekao je Ðukanović novinarima u parlamentu.

Veruje, kaže, da bi svima u Srbiji bilo daleko bolje da su Janković i Šabić makar delimično štitili građane, ili ukazivali na određena kršenja zakona, kao što su se tako vatreno uzrujavali kada bi se pomenula njihova plata.

- No, šta da radimo. Očigledno njihova plata je nešto što je za njih najbitnije, a za građane ko mari - zaključio je Ðukanović.

Tagovi: