13.12.2016.

14:17

Foto:

Vesti

VUČIĆ ČESTITAO ĐENTOLINIJU na imenovanju za premijera Italije


 



Vučić je naveo u čestitki da Vlada Srbije veoma ceni podršku prijateljskog naroda Italije i njenih zvaničnika na evropskom putu, koji, kako je rekao, nije uvek lak.

"Budite sigurni da će Srbija biti iskren i lojalan prijatelj. Nadam da će Srbija i Italija nastaviti da grade na dobrim temeljima ekonomske saradnje koje smo postavili i da ćemo moći da budemo domaćini mnogim novim italijanskim investitorima, koji su više nego dobrodošli da posluju u našoj zemlji", navodi se u čestitki, saopštila je Vlada Srbije.

Vučić je Đentiloniju poželeo mnogo uspeha na zahtevnoj funkciji, izrazivši uverenje da će novi premijer Italije "imati mudrosti i snage da vodi svoju zemlju u izazovnim vremenima sa kojima se svi suočavamo".

"Siguran sam da će Berlinski proces, koji sada vodi Italija, biti plodno tle za nove ideje, ali i podstrek već započetim projektima koji daju prve rezultate, a koji će tako doprineti regionalnoj saradnji i političkoj i ekonomskoj stabilnosti Zapadnog Balkana", navodi se u čestitki srpskog premijera. 
 

Tagovi: