15.12.2016.

14:54

Foto:

Vesti

SRS TRAŽI ANKETNI ODBOR O UBISTVU ĐINĐIĆA: DS, DVERI podržale predlog, LDP protiv!

Zamenik predsednika SRS-a, poslanik Nemanja Šarović, naveo je da su radikali predložili da anketni odbor ima pet članova, da njegovog predsednika predloži najveća poslanička grupa iz opozicije, a zamenika predsednika najveća poslanička grupa u parlamentu.

Šarović dodaje da je predloženo da anketni odbor posao završi za 90 dana.

On je u parlamentu rekao da je ova vlast, kao i sve prethodne, imala dovoljno vremena i sredstava da istraži sve što je htela, ali da je nedostajalo političke volje.

- Ne možemo ponovo tim istim ljudima poveriti da to završe. Ovaj odbor ne bi se bavio ni politikom ni Vladom Zorana Đinđića, već samo jednim pitanjem - pozadinom njegovog ubistva - naveo je Šarović. 

Predlog su pozdravile Dveri, a njihov lider Boško Obradović za Kurir je rekao:

- Smatramo da je skandalozno da do danas nije ispitano da li je postojao treći metak, ko je i kako u Meljaku ubio Dušana Spasojevića Šiptara I Mileta Lukovića Kuma, da li postoji strani faktor.... To je sve ostalo nerazjašnjeno - rekao je Obradović.

Podršku ovom predlogu dao je i nezavisni poslanik Đorđe Vukadinović i Sanda Rašković Ivić, kao i Balša Božović i Goran Ješić iz Demokratske stranke.

On smatra da ima dovoljno prostora da se istina o političkoj pozadini ubistva Zorana Ðinđića istraži bez uplitanja predsednika SRS Vojislava Šešelja koji, kako kaže, sigurno neće doprineti njenom utvrđivanju. 

- Naprotiv, on (Šešelj) samo koristi tu živu ranu koja postoji u našem društvu kako bi izbegao deo svoje odgovornosti za ono sto je radio i kako bi s druge strane vodio obračune sa svojim političkim protivnicima. Ne mislim tu na sebe - rekao je Jovanović novinarima u parlamentu. 

Povodom incijative radikala da se formira anketni odbor u vezi sa ubistvom i političkom pozadinom ubistva premijera Zorana Ðinđića, Jovanović je rekao da LDP neće glasati za tu inicijativu i neće dozvoliti Šešelju da tako nešto radi.

Tagovi: