16.12.2016.

21:14

Foto:

Vesti

TRAMP: SRBIJA JE RUSKA I TO JE OK! Predsednik Amerike ima nove ideje za Balkan!

Donald Tramp sprema potpuno novu politiku za Srbiju i Republiku Srpsku, ali i čitav region Zapadnog Balkana. Novi američki predsednik, tvrde naši odlično obavešteni diplomatski izvori, spreman je da prihvati realnost i da Srbiju i RS ubuduće tretira kao zemlje koje se nalaze u "ruskoj zoni uticaja" i pod direktnom zaštitom Ruske Federacije.

Kako saznajemo, Tramp i ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin u kontaktima preko poverljivih ljudi dogovorili su novu podelu geostrateških karata na Balkanu.

Sasvim prirodno
Sasvim je prirodno da odnos Beograda i Moskve ne predstavlja smetnju interesima SAD
Zoran Milivojević, karijerni diplomata

Šatl diplomatija

Preliminarni dogovor šefova dve najmoćnije sile, tvrde obavešteni izvori, postignut je prethodnih nedelja tokom tajnih pregovora ruskih i američkih diplomata od najvećeg poverenja. Trampova poruka koju su njegovi pregovarači preneli na jednom od poslednjih sastanaka glasi da nova administracija u Vašingtonu neće imati nikakvih problema u vezi sa odličnom saradnjom i odnosima Beograda i Moskve, kao i da "predsednik Tramp dobro zna da je Srbija oduvek bila i ostala ruska zemlja"!?!

- Poslednja Trampova poruka, koju su Putinu preneli saradnici, doslovce glasi: Nemam nikakvih problema sa ruskim uticajem na Srbe. Znam da je Srbija oduvek "ruska zemlja"... - prenose naši izvori, visokopozicionirane diplomate upućene u detalje pregovora dve sile.

TRAMP IZVREĐAO OBAMINOG SARADNIKA: Pres-sekretar Bele kuće je GLUP!

Niko od srpskih zvaničnika juče nije želeo da komentariše naša saznanja. Na drugoj strani, ove informacije indirektno je juče potvrdio ambasador SAD Kajl Skot, koji je u intervjuu za portal "Južne vesti" odjednom promenio ploču i rekao da Srbija može imati dobre odnose i sa Vašingtonom i Moskvom!?!

Tanjug

mojugao

VLADISLAV JOVANOVIĆ
BIVŠI AMBASADOR SRJ

Nemamo još dokaze da Tramp zastupa taj stav, dok izjava ambasadora Skota nije dokaz. On zbog smene vlasti u SAD daje "elastičnije" izjave dok se ne definiše politika SAD prema Balkanu i Srbiji.

- SAD ne traže da se Srbija opredeli između Amerike i Rusije. Može da ima dobre odnose i s jednom i s drugom zemljom. Nema problema u tome. A pitanje kakvi će biti odnosi Srbije sa Rusijom, SAD, ali i sa EU i Kinom, treba uputiti Vladi Srbije. To nije naše pitanje... - rekao je Skot koji je ranije, podsetimo, otvoreno pretio Srbiji sankcijama ukoliko ne uvede ekonomske sankcije Rusiji.

Pritisak prestaje

Bivši šef diplomatije Živadin Jovanović kaže da Srbija mora da učvršćuje svoju neutralnost.

- Najbolja opcija jeste da ostanemo verni našim srpskim nacionalnim interesima. Treba da se zalažemo za regionalnu saradnju i da gradimo efikasnije veze s Rusijom, Kinom i zemljama rastuće moći. Vazalni položaj u odnosu na Zapad nije više održiva, niti poželjna politika... - naglašava Jovanović.

NEMAJU POVERENJA U TRAMPA Donald je predsednik koji je najmanje popularan u SAD!

Tramp Rusima prepušta i Crnu Goru i Makedoniju?!

Pored Srbije i RS, odnosno BiH, ruska strana je tokom tajnih pregovora insistirala da na Balkanu u njihovu "zonu uticaja" uđu i Crna Gora i Makedonija.
Obavešteni kažu da je Tramp spreman i na te "ustupke", odnosno da je ostavio otvorenu mogućnost da Crna Gora ipak ne uđe u NATO pakt!?!

Karijerni diplomata Zoran Milivojević smatra da će dijalogom Rusije i SAD pritisci na Srbiju prestati.

- Trampovim dolaskom na čelo SAD stvorili su se uslovi za bolje odnose u "trouglu" Vašington - Moskva - Peking. Sasvim je prirodno da onda i odnos Beograda i Moskve ne predstavlja više nikakvu smetnju interesima SAD - zaključuje Milivojević.

AMERI U ŽESTOKOJ PARANOJI! NBC objavio: PUTIN LIČNO umešan u hakerske napade na izborima u SAD!

Tagovi: