10.01.2017.

23:55

Foto:

Vesti

SVE POČASTI PREMIJERU SRBIJE: Aleksandar Vučić u nastavku posete Indiji na otvaranju Mumbajske berze!


Tokom posete Vučić je u Gandinagaru razgovorao sa indijskom premijerom Narendrom Modijem o bilateralnim odnosima i unapredjenju saradnje u oblasti prehrambrene proizvodnje, poljoprivrede, farmacije, vojne industrije, turizma i informacionih tehnologija.

VUČIĆ NA SAMITU "VIBRANT GUJARAT": Obezbedićemo najbolje uslove za indijske kompanije!

Vučić je takodje indijskom premijeru zahvalio na principijelnom stavu koji Indija ima po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Tanjug

- Razgovarali o svim aspektima bilateralne saradnje, o tome šta treba da uradimo da bismo uvećali našu trgovinsku razmenu koja je na nivou od 130 miliona dolara. Mislim da možemo ne da je udvostručimo ili utrostručimo, već da dođemo do milijarde za svega pet do sedam godina- rekao je premijer novinarima nakon sastanka.

(VIDEO) PREMIJER U INDIJI! Vučić obišao muzej Mahatme Gandija u Gandinagaru

Srpski premijer je učestovao na Gobalnom samitu "Vibrant Gudžarat", jednom od najznačajnijih godišnjih političko-ekonomskih skupova u Indiji, koji okuplja šefove država i vlada, privrednike, naučnike i druge stručnjake.

Tanjug

- Obezbedicemo najbolje uslove za indijske kompanije, a nadam se da će i srpske kompanije naći ovde u Indiji plodno tlo za naše investicije- rekao je Vučić.

Na samitu su učestvovali predstavnici više od 100 država, 2.000 indijskih i stranih kompanija, a očekuje se više od 2 miliona posetilaca.

Partnerske zemlje su SAD, Francuska, Velika Britanija, Poljska, Holandija, Danska, Singapur, Kanada, UAE, Australija i Japan.

VUČIĆ U INDIJI: Važni sastanci sa Rupanijem i Patelom!

Premijer se sastao i sa Vidžajem Rupanijem, glavnim ministrom savezne države Gudžarat u kojoj se održava samit nakon čega je novinarima rekao da je postignut dogovor da privredna delegacija te države, sa premijerom Indije Narendrom Modijem i Rupanijem na čelu, dođe u Beograd.

Tanjug

(VIDEO) PREMIJER U INDIJI! Vučić se sastao sa Narendrom Modijem!

Kako je dodao srpska delegacija razgovarala je sa predstavnicima Federacije indijskih privrednih komora i o dolasku više turista u Srbiju.

VUČIĆ O SARADNJI SA INDIJOM: Ogromna perspektiva u razvoju ekonomskih odnosa!

U nastavku posete premijer Vučić će razgovarati i sa predstavnicima najvećih indijskih kompanija i prisustvovati svečanom otvaranju Mumbajske berze. Posetu Indiji premijer Vučić završava 13. januara.

VUČIĆ STIGAO U INDIJU! Srpski premijer u Ahmedabadu dočekan uz najviše državne počasti!

Tagovi: