31.01.2017.

18:09

Foto:

Vesti

CIPRAS: Na dobrim političkim odnosima Srbije i Grčke graditi još bolje ekonomske odnose!

On je na srpsko-grčkom biznis forumu poručio da su Grčka i njena poslovna zajednica bile, da su sada, kao i da će biti prisutne i aktivne u Srbiji.

Grčki premijer je ocenio da su mogućnosti za saradnju dve zemlje velike, posebno u energetici, oblasti transporta, kreditnom i finansijskom sektoru, proizvodnji prehrambenih proizvoda...

Obraćajući se na Biznis forumu, Cipras je istakao da mu je veoma drago ne samo što zna da Grčka ima prijatelje u Srbiji, već i što je svestan da i mi znamo da osećaj koji Srbi imaju za Grke i Grci za Srbe može da se pretvori u energetsku snagu koja može da doprinese novoj perspektivi za ceo Balkan.

On je podvukao da je reč o o viziji jedne arhitekture koja se zasniva na miroljubivom suživotu naroda i saradnji zemalja.

- Govorimo o viziji arhitekture koja u centar stavlja poboljšanje životnog standarada ljudi i osavremenjivanje struktura naših privreda, a sve u cilju razvoja privreda i uspostavljanja Balkana kao zone privrednog razvoja - rekao je Cipras.

On je istakao da Srbija i Grča dele zajednička mišljenja i vrednosti koji ih godinama stavjaju na istu stranu reke .
Poslovna zajednica, naznačio je grčki premijer, predstavlja jezgro bliske kompleksne privredne saradnje i suživota, koji može funkionisati kao pokretač na poslovnoj mapi Srbije.

Upravo zbog toga, ponovio je, doneta je odluka da se formira visoki savet dve vlade koji se očekuje na proleće, a koji će se baviti saradnjom dve zemlje.

- Smatramo da će koridor Beograd - Solun postati koridor ključne saradnje, privrednog razvoja, kako za dve zemlje, tako i za širi region - podvukao je Cipras.

Tagovi: