02.02.2017.

07:44

Foto:

Vesti

BAJATOVIĆ: Ili Vučić kao predsednički kandidat, ili cvetna revolucija!

- Vučić će najlakše objediniti i pomiriti interese svih koalicionih partnera. A moje lično mišljenje je da je verovatnoća da se paralelno održe i vanredni parlamentarni izbori veoma mala - rekao je Bajatović za Sputnjik.

Komentarišući pitanje da je predsednik SPS Ivica Dačić izjavio da vladajuća koalicija pregovara o nastavku saradnje sa SNS-om i šta to konkretno znači, Bajatović kaže:

- Vlast u kojoj je i SPS premašila je 65 odsto podrške u parlamentu, možda se približimo i dvotrećinskoj većini… U prethodnih pet godina smo primenili vrlo teške ekonomske mere, ali smo zadržali integritet - pre svega po pitanju nacionalnog identiteta. To su veoma važni faktori.

On je dodao da postoji jasna namera vladajuće koalicije da se jedinstveno izađe na predsedničke izbore, a to znači da će se nastaviti i njihov jedinstven nastup u srpskom parlamentu.

- U tom smislu, postavlja se jasno pitanje - a šta će nam uopšte vanredni parlamentarni izbori - rekao je Bajatović.

Na pitanje zašto misli da bi kandidatura nekog drugog, a ne Vučića, izazvala nestabilnost, on kaže da bi svaka stranka, naravno, htela da uzme sebi što više vlasti, ali se u ovom momentu treba okrenuti interesima Srbije.

- Možda bi u ime demokratije ili demokratske igre na predsedničkim izborima trebalo da bude neki drugi kandidat, ali šta to znači? To bi nužno dovelo u pitanje finansijske tokove, pa i nestabilnost kursa dinara - kaže on.

Zarad igre demokratije i unutrašnjeg sukoba i frustriranog ispoljavanja raznih nezadovoljstava ponovo bismo bili na pragu nekakve "cvetne revolucije", a vidimo kakvo je dobro donela, kako evropskim državama, tako i arapskim, smatra Bajatović.

- Nadam se da će ovaj put bombe izostati kao deo uvođenja demokratije. Nije nam potrebna nova ''cvetna revolucija'' u Srbiji - videli smo rezultate - kaže Bajatović.

Govoreći o opozicionim kandidatima za predsedničke izbore, on kaže da, koliko vidi, oni imaju dva kandidata.

- Čekaju drugi krug, pa će trgovati. Velika prednost ove vlasti, moram to tako da kažem, jeste kvalitet opozicije u Srbiji - navodi Bajatović.

On dodaje da misli da je cilj opozicije u Srbiji da ponudi građanima opciju koja će dovesti do razgradnje političkog integriteta i postignute ekonomske stabilnosti.

Tagovi: