17.02.2017.

14:30

Foto:

Vesti

MARTINOVIĆ: Da sam ja Nikolić, povukao bih se kao gospodin čovek!

 

Martinović, koji je dugo bio partijski kolega Vučića i Tomislava Nikolića u SRS, zatim neko vreme njihov protivnik, pa potom postao istaknut član naprednjaka, rekao je u emisiji "150 minuta" na TV Prva da ne zna da li je Nikolić zaista uputio pismo sa zahtevima Vučiću, ali da zna da "nikakve trgovine neće biti".

- Poznajem i Nikolića i Vučića dugo. Za Vučića mogu da kažem da ima razumevanja za ljude, da poštuje reč, da je odličan političar i veliki državnik, ali nije trgovac. Znam da kada ga neko pritiska i ucenjuje, uvek uradi drugačije. Ako je Nikolić zaista poslao to pismo, onda to liči na pokušaj trgovine - kaže Martinović. 

Ministar Nebojša Stefanović je ranije izjavio da je "Vučić dao korektnu ponudu Nikoliću", ali zasad detalji o toj ponudi nisu poznati. Martinović kaže da ih ni sam ne zna. 

- Te razgovore su vodili Vučić i Nikolić i ne želim da dajem komentar na tu temu, nije moje da govorim o nečemu u čemu nisam sam učestvovao. O tome znam samo preko medija - kaže Martinović. 

Šef poslaničkog kluba naprednjaka kaže da poštuje Nikolića kao predsednika koji je "prilično profesionalno, korektno i u skladu sa Ustavom obavljao funkciju". Ipak, navodi šta bi on uradio u njegovoj situaciji. 

- Ja da imam 65 godina, dostojanstveno bih se povukao sa funkcije, kao gospodin čovek, sa svim privilegijama i počastmia i tako bih omogućio da Vučić nastavi da radi dobar posao za Srbiju - kaže Martinović. 

Takođe, on navodi da je "fama" priča o tome da je Nikolić sam osnovao SNS. 

- Nikada nijedan čovek ne može sam da osnuje stranku. Nesumnjivo je da je on bio jedna od ključnih političkih ličnosti koja je učestvovala u osnivanju SNS, ali ako se kandiduje mimo odluke SNS, onda to znači da se Nikolić kandiduje protiv Aleksandra Vučića - kaže Martinović. 

On kaže da bi ga to ipak neprijatno iznenadilo i da se SNS već opredelila za svog kandiata. Kako je rekao, svako ko se kandiduje bez podrške SNS je "kandidat nekog drugog", a ljudi iz stranke imaju "prava i obaveze, ali i zadovoljstvo da kandiduju najboljeg u svojim redovima". 

- Nemam nikakve dileme da Vučić ubedljivo pobeđuje, bez obzira na to da li će se Nikolić kandidovati. Ne mislim da je on u ovom trenutku naš protivnik, ali ako se bude kandidovao biće nam rival,v podjednako kao i Saša Janković, Vuk Jeremić, Vojislav Šešelj i svi drugi koji se budu kandidovali - kaže Martinović.

Tagovi: