01.03.2017.

14:02

Foto:

Vesti

MARTINOVIĆ: Sednica nije prekinuta, u toku konsultacije!

Martinović je novinarima u parlamentu rekao da su danas predstavnici pojedinih opozicionih poslaničkih grupa pokušali da bace ljagu na predsednicu parlamenta Maju Gojković i Skupštinu.

Navode opozicije da je prekršen Ustav te da je reč o državnom udaru i uvođenju diktature Martinović je ocenio kao neistinite.

Martinović kaže da je Gojković u skladu sa Ustavom zakazala za danas redovno zasedanje uoči koga je održala konsultacije sa svim poslaničkim grupama.

On je precizirao da je Gojković danas obavila dva kruga konsultacija, uoči početka sednice i nakon pauze te da će sednica parlamenta biti nastavljena kada se sve konsultacije završe.

On je rekao da je time Gojković pokazala koliko ima osećaj za dijalog u parlamentu.

Naveo je da u vreme onih koji danas pričaju o kršenju UStava, državnom udaru i uvođenju diktature, nije bio slučaj da se razgovara i da se održvaju konsultacije jer oni nisu nikoga nhišta pitali.

Podsetio je da je Gojković zakazala redovno zasedanje za danas, 1. marta, te da je time poštovan Ustav a da su najviši pravni akt kršili oni koji su 2000. 2001, 2003 i 2007. početak redovnog zasedanja zakazivali u periodu od 27. marta do 22. maja.

Tagovi: