02.03.2017.

09:01

Foto:

Vesti

LINTA: Nastavak provokativnog ponašanja Izetbegovića

- Izetbegović i drugi bošnjački politički predstavnici uporno insistiraju na apsolutno netačnoj i iracionalnoj tezi da je Srbija izvršila agresiju na BiH, a zajedno sa Republikom Srpskom počinila tobožnji genocid nad bošnjačkim narodom - saopštio je Linta.

On je dodao da su se Bošnjaci uživeli u ulogu žrtve i zbog toga nisu spremni da se suoče sa masovnim zločinima koje je počinila njihova strana nad srpskim narodom.

- Samo celovita istina o uzrocima rata i zločinima koje su počinjeni nad pripadnicima srpskog i bošnjačkog naroda, kao i poštovanje svih žrtava bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, može vremenom dovesti da spuštanja tenzija i obnove poverenja - istakao je Linta.

On, takođe, smatra da insistiranje Bošnjaka da 1. mart slave kao Dan BiH, duboko vređa i ponižava sve srpske žrtve i čitav srpski narod.

- To je za Srbe krvav dan jer su Bošnjaci i Hrvati na nelegalnom referendumu 1992. godine izglasali samostalnost i nezavisnost BiH, a protiv volje srpskog naroda koji je bio jedan od tri konstitutivna naroda i koji na navedenom referendumu nije učestvovao - dodao je Linta.

Tagovi: