27.03.2017.

14:06

Foto:

Vesti

(FOTO) SASTANAK U MOSKVI! Vladimir Putin poželeo Vučiću SREĆU NA PREDSEDNIČKIM IZBORIMA!

Sastanak u Kremlju počeo je nešto pre 14.00 po srednjoevropskom vremenu.

Podsetimo, premijer Srbije Aleksandar Vučić je po dolasku u Moskvu izjavio da Srbija ima nameru da sa Ruskom federacijom pospeši ekonomske odnose i da podigne nivo trgovinske razmene.

VUČIĆ U MOSKVI: Pokušaćemo da podignemo nivo trgovinske razmene!

Tanjug

Takođe je naglasio da Srbija želi da privuče više ruskih investitora, koji ne bi bili vezani samo za energetiku. 

Jedna od tema razgovora biće i vojno-tehnička saradnja. 

PESKOV: Putin i Vučić o ekonomskoj saradnji, Balkanu...

Tanjug

HRVATI U ŠOKU: Vučić i Putin razgovaraće i o Agrokoru!

U Rusiju su sa premijerom Vučićem doputovali i ministar odbane Zoran Đorđević, kao i ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin.

Tanjug

Predsednik Rusije je u kratkom obraćanju, pre nego što su razgovori nastavljeni iza zatvorenih vrata, "u četiri oka", rekao da nema sumnje da će se prijateljski odnosi dve zemlje dalje razvijati i posle predstojećih predsedničkih izbora u Srbiji. 

On je, pozdravljajući premijera Vučića, rekao da je uveren da će predstojeći predsednički izbori u Srbiji biti organizovani "na najvišem nivou". On je sadašnjoj vlasti u Srbiji poželeo sreću na izborima.

- Bez obzira kako se bude razvijala politička situacija, bez sumnje je da će se naši odnosi razvijati pozitivno - kazao je Putin i dodao da će razvoj odnosa dve zemlje biti u pozitivnom i prijateljskom duhu, uz međusobno poštovanje. 

ČEPURIN O VUČIĆEVOJ POSETI MOSKVI: Pitanje "migova" je rešeno, sada je to "tehnička stvar"!

Putin je takođe istakao da je zajedničkim naporima promenjena nabolje, makar i neznatno, situacija u trgovinsko-ekonomskoj sferi.

- Prošle godine ostvaren je manji porast trgovinske razmene, naporima vaše vlade. Ti rezultati ostvareni su zahvaljujući rastu isporuka iz Srbije u Rusiju. Najveći porast zabeležila je isporuka poljoprivrednih proizvoda, negde oko 40 odsto. Imamo i dobre zajedničke projekte, oni se aktivno razvijaju, pre svega u energetici - precizirao je Putin.

Među temama razgovora sa Vučićem Putin je naveo i regionalnu situaciju, koja se, kako je primetio, donekle zaoštrava.

Vučić se, govoreći na ruskom, zahvalio Putinu na podršci, njegovoj lično i Ruske Federacije, teritorijalnom integritetu Srbije, a takođe je izrazio uverenje da će biti moguće povećati trgovinsku razmenu dveju zemalja.

 

Tagovi: