07.04.2017.

15:33

Foto:

Vesti

GOJKOVIĆ: Parlament će početi sa radom čim ste steknu uslovi!

Gojković je rekla da je zahteve učesnika protesta videla na društvenim mrežama i to od Bojana Pajtića, koji se, kaže, posle godinu dana setio da je poslanik.

- Sad vidim da je on student i da se pridružio nekakvim protestima, vidim Jelenu Karleušu, ne mogu da pratim društvene mreže da vidim ko sve od njih studira, a ko ne studira - rekla je Gojković.

Kako je rekla, očekuje da se svi uozbilje, da ti protesti dobiju neki zakonski legalitet i legimitiet, da u Srbiji, Beogradu se nastavi sa radom i da parlament može da funkcioniše.

- To je politički skup, ima političke zahteve. O svim tim zahtevima možemo da razgovaramo u parlamentu, nikakav problem nije. Postoji procedura, nešto napišeš, pošalješ u parlament, zakaže se sednica, otvori se rasprava i glasanje i vidi se ko ima većinu - rekla je Gojković.

Ona je dodala da, što se nje tiče, nije problem da parlament nastavi sa radom.

- Nije nikakav problem, ja odmah danas mogu ad počnem, tu sam, radim, po ceo dan sam u Beogradu. Čim mi kažu da žele da rade posao zbog kojeg smo izabrani, ja počinjem -, rekla je Gojković.

Upitana šta ako se protesti nastave i da li parlament neće raditi zbog toga, Gojković je rekla da trenutno nema uslova i da se trenutno dešavaju politički protesti koji nisu prijavljeni i nisu u skladu sa zakonom, te da će rad biti nastavljen kada se za to stvore uslovi.

Gojković je podsetila da su izbori za predsednika za građane završeni u noći kad je proglašen rezultat, rekla je Gojković i istakla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Izbori se ponavalju u nekoliko izbornih jedinica 11. aprila, onda će se proglasiti konačni rezultati. Molim sve da poštuju izbornu volju građana Srbije, da poštuju one koji su izašli na izbore i da sve što imamo da kažemo uvedemo u institucije i demokratske tokove - rekla je Gojković.

Tagovi: