27.04.2017.

10:29

Foto:

Vesti

PALMA: Haradinaj je ratni zločinac, odluka politička!

- Više nema sumnje da međunarodni sudovi postoje samo za Srbe, a posebno Haški tribunal, koji je sudio samo onima koji su branili Srbe i branili svoju zemlju, a oslobađali zločince poput Nasera Orića, Ramuša Haradinaja, Fatmira Ljimaja, Ante Gotovine - istakao je Marković u izjavi za javnost.

- Nije slučajno što Albanci na jugu Srbije i njihov vođa, Jonuz Musliju, kažu da im je predsednik Edi Rama, a ne Aleksandar Vučić. Musliju je dobio zeleno svetlo od međunarodne zajednice za to što je izgovorio sa napisanim tekstom - izjavio je Marković i upitao kako bi se Francuzi osećali da neko kod njih kaže da mu predsednik nije Oland nego predsednik neke druge države.

- Ramuš je komandovao za vreme terorističkih akcija OVK operativnom zonom ''Metohija'', gde su se dešavali najstrašniji zločini nad Srbima, Romima i Albancima. Ramuš Haradinaj je komandovao masakrom u Radonjićkom jezeru i kidnapovanjima i ubistvima. Mnoga ubistva je i sam priznao u svojoj knjizi - podsetio je Marković.

- Još jedno puštanje na slobodu zločinca Ramuša Haradinaja nam govori šta možemo očekivati od Specijalnog suda za ratne zločine pripadnika OVK. I tu ćemo dobiti političke odluke i biće osuđeno nekoliko portira, a nijedan albanski zločinac koji je komandovao teorističkim akcijama - rekao je Marković i pozvao međunarodnu zajednicu da se vrati pravdi.

Tagovi: