02.05.2017.

13:10

Foto:

Vesti

NE ODUSTAJE OD HAOSA! Talat Džaferi upao u makedonski parlament, hoće sam da zakaže sednicu?!

Prethodno je "Telegraf.mk" javio da "Džaferi, osokoljen podrškom SAD, najavljuje da će od danas početi da obavlja funkciju predsednika Sobranja"".

"On najavljuje da će preuzeti stolicu od Trajka Veljanoskog i dodaje da je to uskladu sa Poslovnikom", piše "Telegraf.mk"

"Telergraf", međutim, navodi da za danas nije zakazana plenarna sednica u parlamentu, i da će Džaferi najverovatnije samoinicijativno doći po "ključeve" predsedničkog kabineta.

Makedonski list piše da se u Sobranju očekuje "uzbudljiv dan i da lako može da se desi da se ponove nasilne scene od prošle nedelje".

Da bi se i formalno izvršila primopredaja dužnosti potrebno je da zvanično bude potvrđeno da je Džaferi legalno izabran za predsednika Sobranja, a to se za sada nije dogodilo.

Sada se čeka da se vidi ko će da sazove sednicu parlamenta, a moguće je da će to učiniti i Veljanoski i Džaferi.

Po zakonu i Ustavu Veljanoski je taj koji ima ovlašćenje da sazove sednicu, ali Džaferi najavljuje da će to sam učiniti.

Za popodne su takođe najavljeni i protesti Građanske inicijative "Za zajedničku Makedoniju".

Džaferi je prošlog četvrtka glasovima albanskih stranaka i SDSM izabran za predsednika parlamenta, a juče je za danas najavio sednicu najvišeg zakodavnog tela.

Tagovi: