08.05.2017.

07:43

Foto:

Vesti

LJAJIĆ: Srbija izvoznik političke stabilnosti u regionu

Ne verujem u nove ratove i sukobe, ali se plašim stalnih tenzija koje će napraviti veliku političku, a posebno ekonomsku štetu svima u regionu, rekao je Ljajić za Novosti.

Prema njegovim rečima, ukoliko se nastavi sa agresivnom retorikom, Balkan će ponovo biti označen kao zona konflikta i niko neće ni razmišljati da dođe ovde i investira.

Povodom poruke Jonuza Musliua da Aleksandar Vučić nije njegov predsednik, Ljajić kaže da će ta izjava naneti najveće štete onom narodu u čije ime Musliu govori.

Ne bi trebalo da preduzimamo neke akcije koje bi nam štetile. Treba da nastavimo sa politikom integracija manjina, ekonomskog osnaživanja posebno onih delova zemlje u kojima žive pripadnici nacionalnih manjina, da se i na taj način osete da su deo društva, da je Beograd njihov glavni grad, rekao je Ljajić.


On je rekao da je iz medija prvi put čuo da Turska ima razgranatu agenturu u Srbiji i naveo da je iznenađne, posebno kad je to dovedeno u kontekst sa projektom "velike Albanije".

 - Pogotovo jer znam da postoje problemi na relaciji Ankara-Priština zbog Gulenovih škola koje deluju i na KiM i u Albaniji. Bila bi velika greška da ugrozimo pre svega naše ekonomske odnose sa Ankarom. Ove godine zabeležićemo milijardu evra razmene sa Turskom, ovde radi 430 njihovih firmi -  naveo je Ljajić.

On je rekao da je vladajuća koalicija više nego stabilna, da se ne bi iznenadio ako sa novim premijerom dođe do rekonstrukcije vlade i smene nekih ministara, a misli da nema potrebe za novim izborima, jer ih je u proteklom periodu bilo i previše.

Prema njegovim rečima, za zdrav politički život potrebna je i jake opozicija, koje u ovom trenutku nema.
 

Tagovi: