18.05.2017.

12:46

Foto:

Vesti

(FOTO) VUČIĆ U ODŽACIMA: Deset odsto veće plate u javnom sektoru do kraja godine!

- Ne govorimo više o dva, tri, pet odsto, biće, a nadam se da ćemo imati snage, pre kraja ove godine, možda i za neki mesec, povećanje plata u javnom sektoru za deset odsto. Takođe, povećaćemo minimalac, a očekujemo i povećanje plata u priovatnom sektoru koji već lagano sustiže one u javnom sektoru - rekao je Vučić.

Sve to, kako je naveo, uradili smo i moći ćemo da uradimo zahvaljujuci ozbiljnosti programa koji smo sprovodili. Nismo obmanjivali građane, radili smo teške stvari, ali smo time omogućili bolji život, zaključio je Vučić.

U Odžacima je danas zvanično počeo sa radom novi proizvodni pogon kanadske fabrike "Magna seating" koji se prostire na 10.000 kvadrata i u kojoj radi oko 1.200 ljudi.

Novi pogon svečano je otvoren u prisustvu premijera i izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ambasadora Kanade u Srbiji Filipa Piningtona, ministar privrede Gorana Kneževića, ministra za rad Aleksandra Vulina, predstavnika rukovodstva kompanije i lokalne samouprave.

informer.rs

Vučić se, po dolasku u fabriku, sastao sa rukovodstvom kompanije, a zatim će obići pogon i razgovarati sa radnicima.

informer.rs

Kanadski "Magna seating" bavi se proizvodnjom presvlaka za autosedišta, a posluje u Srbiji od 2013. godine kada je u Odžacima otvorena prva fabrika od 4.300 kvadrata u kojoj radi 444 radnika.

"Magna seating" posluje u 18 evropskih zemalja.

informer.rs

Kako kažu u fabrici, sarađuju sa lokalnom samoupravom i sprovode programe "Prva šansa", interni program ličnog rasta i razvoja zaposlenih, kao i program obuke srednjoškolaca.

Tagovi: