18.05.2017.

15:32

Foto:

Vesti

VULIN ŠOKIRAN SKOTOVIM NAPADOM NA INFORMER: SAD mora da se ogradi od ambasadorovih izjava, ON MORA DA SE IZVINI INFORMERU I SRBIJI!

- Reći mediju da je ološ zato što vam se ne dopada pitanje je sramotno a posebno je neprihvatljivo kada dolazi od ambasadora velike i moćne zemlje. Šta bi se desilo da naš ambasador u Vašingtonu kaze da je Vašington post ološ, koliko dugo bi ostao u zemlji domaćinu? Koliko puta smo slušali kritike upućene Vučiću baš od pretstavnika SAD po pitanju medijskih sloboda i komunikacije sa neistomišljenicima, a kada se premijer ili bilo koji član Vlade Srbije poneo prema mediju kao što je to danas prema Informeru učinio Skot?  - rekao je Vulin i dodao:

 

- Da se bilo ko iz Vlade poneo kao ambasador Skot Vučić bi ga smenio i zamolio za izvinjenje. A da li će Skot da se izvini Informeru, najtiražnijoj dnevnoj novini u Srbiji i njenim čitaocima? Ukoliko se SAD ne ograde od sramnog ponašanja svog ambasadora kako će SAD više ikada imati autoritet da u Srbiji ili bilo gde drugde dele lekcije o poštovanju medijskih sloboda i dijalogu sa neistomišljenicima? Skot bi morao da se izvini čitaocima Informera i javnosti Srbije koju je ponizio i uvredio. Diplomatski status nije predviđen da bi se iz njegove sigurnosti vređalo i ponižavalo, ni mediji ni građani naše zemlje. Očekujem od ministarstva spoljnih poslova Srbije da od ambasadora Skota i njegovih pretpostavljenih zatraži objašnjenje i izvinjenje. Srbija to zaslužuje baš kao što Informer i njegovi čitaoci ne zaslužuju da u svojoj zemlji budu vređani - kazao je Vulin.

 

Tagovi: