18.05.2017.

17:09

Foto:

Vesti

DRAGAN J. VUČIĆEVIĆ: Skot da se izvini ili ćemo ga tužiti!

Vučićević je pozvao Skota da se odmah javno izvini našem listu i najavio da će ga u suprotnom advokatski tim Informera tužiti nadležnim sudovima u Srbiji, ali i u SAD.

- Ambasador Skot je bez ikakvog razloga i ničim izazvan prostački izvređao Informer, najčitanije i najtiražnije novine u Srbiji! On je tako uvredio i napao i sve naše čitaoce. Na ovo bi morala da reaguju sva strukovna udruženja i sve druge redakcije jer Skotov napad nije samo napad na Informer već na sve slobodne medije i novinare u Srbiji - rekao je Vučićević i naglasio da ipak nema iluziju da će se novinari i urednici u Srbiji većinski solidarisati sa Informerom.

- Većina njih danas, nažalost, redovno trči po mišljenje u Ambasadu SAD. Većina njih bi se pre odrekla rođenog oca nego američkog ambasadora... - naveo je naš glavni urednik i javno zapitao zbog čega je Kajl Skot rekao da je Informer ološ.

- Zašto je, dakle, Informer ološ? Zato što nam je Srbija preča od SAD i EU? Ili zato što ne trčimo kod Skota po mišljenje? Ili možda zato što ne pristajemo na američku ropsku porciju čvaraka? Ili ipak zato što volimo Rusiju i Putina?!

Dragan J. Vučićević je na kraju još jednom pozvao Kajla Skota da se izvini Informeru.
- Ambasador Skot mora odmah da nam se javno izvini ili ćemo ga tužiti i domaćim i sudovima u SAD. On je svojom izjavom potencijalno naneo ogromnu štetu Informeru i ugrozio naše poslovanje. Takođe, već smo zvaničnim putem od nadležnih vlasti u Vašingtonu zatražili objašnjenje
.

Pitanja na koje Stejt department mora da nam odgovori glase: Da li je stav ambasadora Skota zvanični stav SAD? I ako nije, da li će se i kada ograditi od njegovih izjava i prostačkih uvreda?

SRPSKA JAVNOST U NEVERICI ZBOG SKOTOVOG NAPADA NA INFORMER: To nije diplomata, nego OHOLI, LJUTI SILNIK!

Tagovi: