26.05.2017.

21:13

Foto:

Vesti

SRBIJA U PROBLEMU, ZAPAD ODLUČIO DA HARADINAJ BUDE PREMIJER: Ovo bi moglo da stvori veliku krizu na Balkanu!

Bivši vođa terorističke OVK Ramuš Haradinaj, ratni zločinac koji je naređivao najgrozomornija ubistva, ali i lično klao i silovao srpske civile, ima punu podršku Vašingtona da postane premijer lažne države Kosovo!

Ovaj šokantan stav, kako saznajemo, na sastanku sa premijerom Vučićem u utorak u Beogradu izneo je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Brajan Hojt Ji.

Problemi na vidiku...
Haradinaj je favorit na izborima. To otvara brojne poteškoće i probleme i to građani treba da znaju...
Aleksandar Vučić, premijer i izabrani predsednik Srbije

Ji, koji je specijalac američke vlade za Zapadni Balkan, otvoreno je rekao našem premijeru da SAD nemaju ništa protiv da Haradinaj posle kosovskih izbora 11. juna bude izabran za predsednika vlade!

Prljava politička igra

Naši izvori prenose kako je visokopozicionirani američki diplomata rekao da Vašington podržava Haradinaja iako je on u prethodnih mesec dana na desetine puta Srbiji zapretio novim ratom. 

- Ji je rekao da, što se tiče SAD, Haradinaj može da bude "premijer Kosova". Time je Srbiji jasno stavio do znanja da Amerika i dalje podržava politiku zločinačke OVK! Ovim stavom Beograd je stavljen pred svršen čin. Jako je teško, gotovo nemoguće, prihvatiti dalji briselski dijalog sa zločincem krvavih ruku, a odbijanje razgovora Albanci mogu da iskoriste kao povod za nove sukobe na Kosovu i pokušaj invazije na sever pokrajine... - kaže naš izvor.

 

Informerova saznanja indirektno je juče potvrdio i sam premijer Vučić. On je rekao kako je danas već sasvim izvesno da će Haradinaj biti novi premijer.

- Haradinaj je veliki favorit na kosovskim izborima. To otvara brojne poteškoće i probleme i to građani treba da znaju. Osim toga, Fatmir Ljimaj je oslobođen za zločine u Klečki, a mogu se čuti i izjave Aljbina Kurtija o koaliciji sa DSK Kadrija Veseljija. Zato sada više nego ikada ranije moramo da vodimo pametnu i odgovornu politiku i da čuvamo mir - upozorava Vučić.

Na drugoj strani, predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun smatra da bi Haradinajeva izborna pobeda bila nepovoljna za Srbiju jer postoje brojni dokazi njegovih strašnih zločina.

- Zvanično, Tači govori da treba formirati ZSO, dok Haradinaj priča da od toga nema ništa. To je, međutim, njihova prljava politička igra u kojoj Tači kao smiruje Evropu, a Haradinaj homogenizuje Albance i širi antisrpstvo i najgoru mržnju. Treba, ipak, sačekati rezultate izbora na Kosovu... - podvlači Drecun.

 

I Goran Bogdanović, bivši ministar za Kosovo, kaže da je očekivano da Haradinaj postane premijer.

Smena glavnih igrača
Glavnog američkog igrača od 2000. godine Hašima Tačija zamenjuje novi igrač Ramuš Haradinaj
Momir Stojanović, bivši šef VBA

- Ljudi u pokrajini ne prave razliku između Haradinaja i Tačija. To neće ništa drastično da promeni. Već smo bili primorani da pričamo s Tačijem, pa ćemo najverovatnije morati da nastavimo pregovore i sa Haradinajem - naglašava Bogdanović.

Marioneta velikih sila

Bivši šef VBA Momir Stojanović ocenjuje da je na Kosovu došlo do promene marioneta velikih sila.

- Glavnog američkog igrača od 2000. godine Hašima Tačija zamenjuje novi igrač, koji je zapravo nemački igrač Ramuš Haradinaj. Ovo znači da je Vašington odustao od problema u pokrajini i prepustio ga EU i Berlinu. Upravo će oni obezbediti nastavak dijaloga Srbije i Kosova, što znači da će nas jako pritiskati... - zaključuje Stojanović.
 

Tagovi: