29.05.2017.

13:29

Foto:

Vesti

(FOTO) ĐORĐEVIĆ OD VUČIĆA DOBIO "IZBORNU VRTOGLAVICU", Krkobabić "Mosad", a Zorana krije posvetu!

- Poruka u knjizi je malo drugačija i ličnija od onoga kakav je naslov, ali i jedno i drugo ima svoju poruku iako je različito. U svakom slučaju shvatio sam šta je onaj koji mi je dao hteo da kaže - rekao je Ðorđević novinarima nakon poslednje sednice vlade koju je vodio premijer Aleksandar Vučić.

Tanjug

Kada je reč o knjizi "Dani koji su promenili svet", koju je dobila od Vučića, potpredsednica Vlade Zorana rekla je da neće novinarima dati da vide posvetu, jer je ona lična.

- I kada samo razmenjivali SMS poruke nikada nisam pokazivala, a nije ni on. Ovo je divna knjiga i jedna jako lepa posveta. Svaka reč je na svom mestu - rekla je Mihajlović.

Svako od ministara dobio je različitu knjigu sa posvetom, a Vučić je rekao da su sve iz njegove biblioteke i nagovestio da svaka nosi poruku.

Tanjug

Ministarka zadužena za EU integracije Jadranka Joksimović je dobila knjigu "O Kini" (On China) Henrija Kisindžera, dok je ministar Milan Krkobabić dobio knjigu "Mosad: Najveće misije izraelske tajne službe", a ministarka zadužena za populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović jedno od dela Ive Andrića.

Ministar policije Nebojša Stefanović je dobio knjigu "Pobednici" (Winners) čuvenog spin doktora i bliskog saradnika Tonija Blera Alistera Kembela, sa kojim je imao i prilike da se upozna pre dve godine, kada je Kembel održao predavanje pod blagim velom tajne srpskim ministrima.

Ministru energetike Aleksandru Antiću je bila namenjena knjiga o uspesima sportskog društva Crvena zvezda - "Pod sjajem Zvezde - 70 godina radosti".
 

Tanjug

Kako je Vučić rekao, šef diplomatije Ivica Dačić je dobio knjigu o srpskim vladarima, a ministarka Ana Brnabić, koju su mnogi videli na mestu novog premijera, dobila je knjigu o ministru finansija i premijeru Kraljevine Jugoslavije Milanu Stojadinoviću.

- Nekome se dopada, nekome ne. Napisao sam šta bi možda mogli da promene. Poželeo sam svima puno sreće i uspeha - rekao je Vučić.

Ponovio je da je reč o potpuno različitim knjigama.

- Ne biste pretpostavili zašto je neko neku knjigu dobijao. Kada Ivica dobije o svim srpskim vladarima, a Ana dobije o Milanu Stojadinovću, Zorana o danima i godinama koje su sve promenile, a Nebojša o pobednicima i kako se postaje i ostaje. Svakome znam kome sam i zbog čega koju dao - istakao je odlazeći premijer i izabrani predsednik.
 

Tanjug

Ministar za rad Aleksandar Vulin je takođe od premijera dobio knjigu na poklon.

- Knjiga je na temu NATO pakta, pa je premijer mislio da je dobro da se ja upoznam - rekao je Vulin novinarima.

Premijer Vučić je još dodao da je, na primer, "Jadranka, umesto Evrope, dobila Kinu" te da je to učinio i iz još jednog razloga.

- Ona je vrlo energična i žestoka u izražavanju svojih stavova, odande je potrebno još malo mira i drugačijeg filozofskog pristupa da dobije i primeni. Svakome sam pronašao nešto. Šalio sam se najviše na Vulinov račun. Nadam se da se nije naljutio - rekao je Vučić.

Tagovi: