31.05.2017.

21:58

Foto:

Vesti

ŠIPTARI NAM OTIMAJU TREPČU: Vlada lažne države Kosovo opet svojata srpski rudnik!

Tehnička vlada u Prištini na čelu sa Isom Mustafom naručila je od tamošnje agencije za privatizaciju izradu "Studije izvodljivosti strateške orijentacije za razvoj Trepče".

Stojanović: Ovo je papazjanija

Potpredsednik kosovske vlade sa Srpske liste Branimir Stojanović kaže da Albanci Trepču tretiraju kao političko pitanje, a ne ekonomski resurs.
- Kvaziekonomskim analizama i strategijama za razvoj pokušavaju da potkrepe političku odluku o promeni vlasništva u Trepči. Pritom, te su odluke potpuno neracionalne, jer se ne vodi računa ko su potražioci i pravi vlasnici, niti kako na najbolji način iskoristiti resurse Trepče. Zbog takvog stava Albanaca nastala je opšta papazjanija - upozorava Stojanović.

To faktički znači da su kosovski Albanci još jednom svesno zanemarili činjenicu da je Trepča u vlasništvu države Srbije.

Prema rečima šefa Kancelarije za KiM Marka Đurića, reč je o klasičnoj političkoj provokaciji.

- Vlada Srbije je zvanično poništila sve pokušaje Prištine da otme imovinu Trepče i za nas je time do daljeg to pitanje završeno. Naravno da ovakve njihove odluke ne mogu imati nikakvog efekta u delovima KiM sa srpskom većinom, ali ni da utiču na kapacitete Trepče severno od Ibra - ističe Đurić, dodajući da je pitanje Trepče jedno od najznačajnijih za Srbiju.

- To je strateško pitanje od kojeg zavisi opstanak velikog broja srpskih porodica u našoj južnoj pokrajini. Vladavina jednostranim odlukama i antipravnim aktima ne može biti način na koji se rešavaju stvari na KiM. Pitanje imovine se mora rešavati dijalogom - naglašava Đurić.

Tagovi: