08.06.2017.

17:41

Foto:

Vesti

ALEKSANDAR ĐURĐEV, SRPSKA LIGA: Srbija i Mađarska na braniku hrišćanske Evrope!

- Srpska liga (SL) poziva mađarskog premijera Viktora Orbana da programom finansijske pomoći pripadnicima mađarskog naroda u Vojvodini, kojim je predviđena kreditna linija u iznosu od 160 miliona evra za period od 2016-2018. godine, ne favorizuje samo jednu naciju već da inicira zajedničke projekte Srbije i Mađarske  kojima će se stvoriti još jači zaštitni zid pred naletom radikalnog islama preko migrantske invazije na hrišćansku Evropu - rekao je Đurđev povodom nedavne Orbanove najave će Mađarska, uz kreditno finansiranje svojih sunarodnika, ući i u proces kupovine „Vojvođanske banke".

- Kupovinom najveće banke u Vojvodini, stvara se pogodno tle za finansiranje kupovine najplodnije srpske zemlje od strane mađarskih državljana, ukoliko se u Srbiji od 1. septembra, po slovu potpisanog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, i praktično omogući stranim državljanima da kupuju naše zemljište - rekao je Đurđev, pozivajući Orbana da deklarativno prijateljstvo sa Srbima koje promoviše, pokaže i delom tako što će posavetovati našu vladu kako da se, kao što je Mađarska već učinila, zaštiti od upliva stranaca u vlasništvo nad srpskom zemljom - ocenio je Đurđev i zaključio:

- Srpska liga će i danje insistirati da nadležni organi Republike Srbije u naše zakonodavstvo uvedu propise kojima će se onemogućiti rasprodaja zemlje strancima, kao i da Srbija partnerski, na ravnopravnoj osnovi, sarađuje sa svim zemljama u projektima od obostrane koristi. Srbija i Mađarska jedino na taj način mogu biti susedi koji će se međusobno uvažavati i poštovati.

Tagovi: