14.06.2017.

19:29

Foto:

Vesti

EU TAJNO TERA SRBIJU DA PRIZNA KOSOVO I ZARATI SA RUSIJOM! Dramatično upozorenje nemačke poslanice Sevim Dagdelen!

Dagdelenova je izjavila da Brisel na sve načine pokušava da potisne ruski uticaj na Balkanu i da pristupne pregovore za članstvo Srbije u EU koristi za manipulaciju.

- Takav nastup nije utemeljen ni u čemu, jer još postoje članice EU koje ne priznaju nezavisnost Kosova. Problematično je i to što EU ne osuđuje velikoalbanske planove, a godinama se okreće glava i pred rastućim islamističkim uticajem na Kosovu. Koriste se sva sredstva kako bi se potisnuo ruski uticaj na Balkanu i kako bi se Srbija survala u nove sukobe - istakla je Dagdelenova, dodajući da se na primeru Grčke može videti kako institucije EU "brutalno doprinose ruiniranju jedne zemlje i guranju stanovništva u bedu".

NOŽ U LEĐA HARADINAJU: Kurti iz Samoopredeljenja pozvao DSK, ANK i Alternativu na formiranje vlade!

Komentarišući izjavu nemačke poslanice, urednik "Novog standarda" Željko Cvijanović ocenjuje da je krajnji cilj delovanja EU i SAD sasvim jasan.

OPET SE OTRGAO S LANCA! Haradinaj traži od Srbije da prizna Kosovo da bi se nastavio dijalog u Briselu!

- Upravo to jeste strategija EU. Poruka Amerike koju je Beogradu prezentovao Hojt Brajan Ji još je gora, on od Srbije zahteva da Kosovo prizna odmah, tako što će dati saglasnost Prištini za članstvo u UN. Ono što je ohrabrujuće jeste pitanje hoće li Nemačka i SAD u narednih godinu dana ostati na tim pozicijama. Nemce, kao i veći deo EU, očekuje zaokret ka Evroaziji, a iz te pozicije neće moći da se zalažu ni za nezavisno Kosovo, ni za distanciranje Srbije od Rusije - podvlači Cvijanović.

Tagovi: