17.06.2017.

21:48

Foto:

Vesti

(FOTO) OVI DŽIHADISTI DOLAZE U SRBIJU! Pošto 'veliki kalifat' nije uspeo u Siriji i Iraku, TERORISTI KRVAVI RAT PRENOSE NA BALKAN!

Najmanje sedmorica veoma opasnih radikalnih pripadnika ISIS uskoro će se iz Sirije i Iraka vratiti u Srbiju i Republiku Srpsku i pokušati da izvedu krvave terorističke napade!

Ovo upozorenje više zapadnih obaveštajnih službi koje je prosleđeno vladama u regionu Zapadnog Balkana objavio je juče hrvatski "Večernji list".

Radikalne kamikaze

Prema dostupnim informacijama, opasni džihadisti poreklom iz Srbije i BiH trenutno se nalaze u provincijama Deir ez-Zor i Idlib, a s obzirom na to da su tamo izgubili veliki deo teritorije i da im je ubijen vođa Abu Bakr el Bagdadi, oni sad nemaju drugog izbora osim da pokušaju da se vrate na Balkan.

printscreen/večernji.hr

Glavne mete, kažu obaveštajci, biće im Beograd, Banjaluka, ali i pripadnici međunarodnih vojnih snaga na Kosovu!

printscreen/večernji.hr

Kako se navodi, poverljivi podaci koji su prikupljeni praćenjem i prisluškivanjem ukazuju na to teroristi ISIS samo čekaju znak da se vrate u "svoje države".

printscreen/večernji.hr

U provinciji Deir ez-Zor nalazi se zloglasni terorista iz BiH Jasmin Keserović. Reč je o radikalnom islamisti, rođenom 1994. u Zavidovićima. O njegovim stavovima svedoči video-poruka koju je snimio pod ratnim imenom Abu Muhamad al Bosni: Ustanite i ubijajte hrišćane. Stavljajte im eksploziv pod automobile, u kuće i kancelarije. Ubijajte ih kako možete, makar i nožem. I nemojte razlikovati vojnika i civila! U Deir ez-Zoru su i Alija Keserović iz Velike Kladuše, kao i Goran Pavlović Abdulah, ratnog imena Ebu Ubejde, rodom iz Srbije. U Idlibu su, pak, Edin Zukić iz Banovića u Bosni, njegov brat Elvedin, Jasmin Grabus i Sandžaklija poznat kao Saad Sandžaki. Oni zasad miruju i čekaju razvoj situacije, piše "Večernji list".

printscreen/večernji.hr

Prema podacima obaveštajaca, svi oni uskoro planiraju da se vrate na Balkan:

printscreen/večernji.hr

Pošto će Mosul uskoro biti oslobođen, borci imaju dva izbora - ili će se predati ili će poginuti. Biće veliki ispit za obaveštajne službe u regionu ako oni pokušaju da se vrate, jer šire krvoločnu ideologiju za koju su spremni da poginu...

printscreen/večernji.hr

Komentarišući ove navode Igor Bečić, šef skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti, kaže da postoje određene zabrinjavajuće informacije, ali da službe bezbednosti prate situaciju.

printscreen/večernji.hr

- Neprestano se razmenjuju informacije s kolegama u regionu i šire u Evropi. Trenutno nema neposredne opasnosti po građane... Službe u svakom trenutku imaju pravovremene informacije o bezbednosno interesantnim licima, a policija i specijalci spremni su da odgovore izazovu - podvlači Bečić.

Balkan sve ugroženiji

Stručnjak za terorizam Dževad Galijašević ocenjuje da pretnja Balkanu postaje sve izraženija.

- Kroz propagandno-psihološke operacije teroristi se podstiču da napadaju Srbiju, RS, ali i Hrvatsku. Ako je za utehu, zapadne vlade i dalje žele da koriste vojne potencijale islamista protiv vlade u Damasku i ruskih vojnika, pa oni ipak neće tako lako napustiti ratišta. Domaći potencijali, posebno u BiH, predstavljaju stvarnu pretnju... - zaključuje Galijašević.
 

Tagovi: