27.06.2017.

22:30

Foto:

Vesti

(VIDEO) PUTIN POSLAO KGB NEMAN DA SREDI STVARI NA BALKANU! Moskva želi da spreči širenje NATO, SRBIJA SE NALAZI IZMEĐU ČEKIĆA I NAKOVNJA!

Rusija nema vremena za gubljenje, a Petrušev je pokazatelj da Kremlj želi čvršći pristup balkanskim zemljama - naročito Srbiji, koja je možda i poslednje kakvo-takvo utočište Moskve.

Soko iz Kremlja

Nikolaj Patrušev je u Moskvi poznatio i kao "Soko iz Kremlja". Reč je o obaveštajcu od karijere i bliskom saradniku ruskog predsednika Vladimira Putina. Patrušev je šef ruskog bezbednosnog saveta, a poznat je po vatrenom nacionalizmu i velikom iskustvu u špijuniranju 

Odgovor na Jia

Nova nezvanična funkcija Nikolaja Petruševa mogla bi biti i ruska reakcija na imenovanje Hojta Brajana Jia - Trampovog čoveka na Balkanu.

ZABRANILI ROGOZINU, ŽELEZNJAKU I PATRUŠEVU ULAZ U CRNU GORU! NATO đetići načisto zastranili!

Iako njegova zvanična funkcija pomoćnika zamenika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju ne zvuči impozantno, Ji je u diplomatskim krugovima poznat kao specijalac za "krizni menadžment": 

Gde god se pojavio politički požar - kao u Makedoniji i Albaniji - Ji je bio na mestu događaja kako bi stvari postavio u korist SAD.

Činjenica je i da je jedan od retkih koji je preživeo Trampovu čistku među nosiocima spoljne politike. 

ŠANSE SRBIJE DA SE IZVUČE BEZ ŽRTAVA RAVNE SU NULI: Prekomponovanje Balkana nosi ozbiljne rizike po Beograd!

Poznat je kao "mirođija u svakoj čorbi" i "krizni operativac" i pravi je takmac Petruševu. Ostaje da se vidi šta će povećano interesovanje sila doneti Balkanu.

Kako NATO priključuje sve više balkanskih zemalja, SAD revitalizuju svoju ulogu, a Evropska unija se aktivnije uključuje u delovanje na Balkanskom poluostrvu, tako i ruska politika postaje čvršća - smatra Dragan Đukanović, potpredsednik Instituta za međunarodnu politiku.

MIGOVI USKORO DOLEĆU U SRBIJU! Dmitri Rogozin preneo Vučiću važnu Putinovu poruku!

- U tome se Rusija ponaša kao svaka velika sila. Videćemo koliko će moći da urade sada kad je i Makedonija na ubrzanom putu ka NATO, a u BiH su stvari na stendbaju. Rusko delovanje je uvek isto: važno im je samo da što manje država uđe u NATO, a što se Srbije tiče - bitno im je da istrajemo na principu vojne neutralnosti - kaže Đukanović.

Tanjug

Analitičar Dušan Janjić smatra da je ovo idealan trenutak za Rusiju da pojača svoje prisustvo.

- Sada imaju jači uticaj nego ikada, i u parlamentu, ali i u vladi. Jer, pozicija Ivice Dačića je jača, a tu je i kancelarija bivšeg predsednika Nikolića koja legalizuje, institucionalizuje te posebne relacije sa Rusijom. Oni su, takođe, ovih dana jasno poručili da ako Srbija uđe u EU - više nije strateški partner. Dakle, Rusi nameravaju da se bore i protiv ulaska Srbije u Uniju - kaže ovaj politički analitičar.

Nova nezvanična funkcija Nikolaja Petruševa mogla bi biti i ruska reakcija na imenovanje Hojta Brajana Jia - Trampovog čoveka na Balkanu.

Janjić, ipak, nije siguran šta bi Rusi mogli da ponude Srbiji.

ROGOZIN BEZ DLAKE NA JEZIKU: Daćemo Srbiji sve što joj treba, a AKO NAS NAPADNE NATO - UNIŠTIĆEMO IH!

- Mogu da zaigraju na ono što imaju, a to je pre svega veliki novac koji su dali političarima i nevladinim organizacijama. Naravno, oni računaju i na javno mnjenje, za koje smatraju da je na strani Rusije. Ove godine Srbija će morati da se odluči: EU ili Rusija, nema više prostora za manevar - kaže Janjić.

Postavljanje Petruševa definitivno govori u prilog tezi da se situacija zaoštrava. 

"Soko iz Kremlja", obaveštajac od karijere i bliski saradnik ruskog predsednika, šef ruskog bezbednosnog saveta, poznat po vatrenom nacionalizmu, zavereničkom pogledu na svet i velikom iskustvu u špijuniranju - ovo je profil novog ruskog specijalca za Balkan.

Odradio operaciju Krim

Uključivanje bivšeg špijuna ukazuje na tvrdokorniji pristup regionu, smatra i renomirani portal "Politiko".

- Njegova ideološka pozicija sasvim je jasna: najpoznatiji je kao kreator aneksije ukrajinskog Krima 2014. godine, a zapažene su i njegove izjave u kojima oštro kritikuje američki pritisak na Rusiju, "agresivno" ponašanje NATO, spoljnu politiku EU, a upozorava i na uspon nacizma u istočnoj Evropi - piše ovaj portal.

(VIDEO) AMERI RUŠE VUČIĆA I BALKANSKU UNIJU! Vašington u panici zbog Srbije, po svaku cenu želi da zaustavi srpskog predsednika!

U susret optužbama za učešće ruskih špijuna u pokušaj državnog udara u Crnoj Gori, Petrušev je, podseća „Politiko", požurio u Srbiju da smiri strasti, što su ruske vlasti ipak energično demantovale.

Moskva će Beogradu dati i najmodernije oružje, posle čega će Srbija biti ubedljivo najjača regionalna sila!!! 

 

Tagovi: