02.07.2017.

15:44

Foto:

Vesti

DODIK NA KOZARI: Za SFRJ smo verovali da je i srpska država, ali je ona bila velika zabluda našeg naroda!

- Za Jugoslaviju smo verovali da je i srpska država, ali je ona bila i velika zabluda našeg naroda koji se borio za svoju i slobodu svih drugih naroda. Drugi narodi su napustili Jugoslaviju, a Srbe proglasili lošim momcima - rekao je predsednik RS.

On je ponovio da je Republika Srpska jedini okvir da Srbi slobodno žive u BiH.

- Danas Srbi imaju dve države, Srbiju i Republiku Srpsku. Ne želimo da ugrožavamo slobode drugih i želimo da ove dve srpske države krenu ka budućnosti, da se ne okreću prema prošlosti - naveo je Dodik.

On je optužio bošnjačkog člana Predsedništva BiH i lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića da preti ratom, ističući da će oni koji poštuju RS biti poštovani, a da će oni koji hoće "da je okaljaju, biti okaljani".

- Neka drugi žive kako hoće, ali tražimo da se poštuje Republika Srpska - naglasio je predsednik RS.

On je ponovo optužio predstavnike Saveza za promene, odnosno srpske predstavnike u vlasti na državnom nivou, da ugožavaju Republiku Srpsku, dodavši da "oni nisu trajni, već će otići, a zameniće ih oni koji će odbraniti RS".

- Uspeh RS je u tome da ne gradi BiH u koju je ugurana, to je bila prevara međunarodnog faktora koji je ukidao nadležnosti Republike Srpske - ocenio je Dodik.

On tvrdi da Republika Srpska nema ništa od institucija BiH, i ponovio da je BiH neodrživa i da mora da se vrati u dejtonske nadležnost, ističući da se u "u svojoj borbi za Republiku Srpsku ne plaši međunarodnih autoriteta, među kojima je i visoki predstavnik".

Dodik je još kazao da je ljubav RS prema Srbiji trajna, naglašavajući da je Srbija garant stabilnosti u regionu.

- Mi u Srbiji vidimo siguran oslonac i utočište - rekao je Dodik, podsetivši na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da više neće biti "Oluja".

Obeležavaju godišnjice bitke na Kozari prisustvovali su i premijerka RS Željka Cvijanović, ministri u Vladi RS, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, predsednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, kao i predstavnici SUBNOR-a.

Tagovi: