03.07.2017.

18:27

Foto:

Vesti

KUVAJT PODRŽAVA VUČIĆEVU POLITIKU: Predsednik Srbije dobio poziv za zvaničnu posetu!

Vučiću je preko kuvajtskog zvaničnika uputio poziv predstavnicima Kuvajtske uprave za investicije da posete Srbiju i upoznaju se sa mogućnostima za ulaganje, saopštio je kabinet predsednika.

Vučiću i Al Džaral su razgovarali o razvoju medjudržavnih odnosa i ocenili da bi češća razmena poseta doprinela posebno ekonomskoj saradnji, za koju su ocenili da je daleko ispod realnih mogućnosti.

- Očekuje se da bi time više srpskih kompanija dobilo šansu za pristup kuvajtskom tržištu, posebno iz oblasti gradjevinske operative, poput onih koje su izgradile i čuvene vodotornjeve u kuvajtskoj prestonici- navedeno je u saopštenju.

Tanjug/AP

Dogovoreno je i da se ustale sastanci Mešovitog komiteta za saradnju dveju zemalja i da sledeći bude pre kraja ove godine u Kuvajtu.

Vučić je zahvalio gostu zbog pomoći Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj izgradnji Železničke stanice "Beograd - Centar" (Prokop) i izrazio nadu da će taj fond učestvovati i u drugoj fazi tog projekta.

Vučić i Al Džaral su izrazili interesovanje za uspostavljanje saradnje i u turizmu, jer državljanima Kuvajta nisu potrebne vize za Srbiju.

Tanjug/AP

Kabinet predsednika je saopštio da je kuvajtski zvaničnik preneo podršku politici Vučića i državnog vrha, uz ocenu da ona Srbiji donosi ugled u svetu, a gradjanima "sve više dobrobiti u smislu boljeg životnog standarda".

U delu razgovora o Bliskom istoku, Vučić je poželeo tom regionu mir i stabilnost, navedeno je u saopštenju.

Tagovi: