10.07.2017.

14:55

Foto:

Vesti

(FOTO) DIPLOMATSKI PRESEDAN I VELIKA ČAST! Erdogan ustao sa zvaničnog ručka da isprati predsednika Vučića!

Nesvakidašnja scena dogodila se tokom ručka zvaničnika u predsedničkoj palati u Istanbulu, posle Svetskog naftnog kongresa i bilateralnih sastanaka.

Naime, predsednik Srbije je morao da požuri na avion, kako bi stigao na već zakazane obaveze, a u toku je bio svečani ručak u palati na kojem su, pored domaćina Erdogana i Vučića, bili i premijeri Bugarske Bojko Borisov i Albanije Edi Rama, kao i premijer Turske Binali Jildrim.

informer.rs


(FOTO) SASTALI SE VUČIĆ I ERDOGAN! Od kongresnog centra do palate vozili se u istom automobilu, NA IZRIČIT ZAHTEV PREDSEDNIKA TURSKE!

Kada je Vučić krenuo, predsednik Turske Erdogan ustao je sa ručka, izašao zajedno sa njim i ispred palate se srdačno pozdravio sa svojim gostom, što se u diplomatskim krugovima smatra presedanom i ukazivanjem izuzetne počasti.

informer.rs

Štaviše, Erdogan je naredio da se ulice Istanbula do aerodroma raščiste, kako bi predsednik Vučić i delegacija Srbije na vreme stigli na svoj let.

To je takođe potez koji govori sa kakvim je uvažavanjem predsednik Srbije dočekan u Turskoj.

informer.rs

Da podsetimo, predsednik Vučić je danas govorio na Svetskom naftnom kongresu, a potom imao sastanak "jedan na jedan" sa turskim predsednikom.

Tagovi: