17.07.2017.

20:49

Foto:

Vesti

ALEKSANDAR ĐURĐEV, PREDSEDNIK SRPSKE LIGE: Spas od naoružanog negativca je naoružan pozitivac!

Visoki porezi, koji u 90% slučajva premašuju vrednost oružja i koji su veći od poreza na kuću ili automobil, čine to da posedovanje oružja postaje privilegija bogatih, dok se siromašnim građanima Srbije uskraćuje pravo na samodbranu.

- Država treba da stimuliše i olakša nabavku oružja srpske proizvodnje za ličnu i porodičnu bezbednost. Jedino što može da nas zaštiti od naoružanog negativca jeste naoružani pozitivac - ističe Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige i napominje da je neophodno da država više stimuliše samoodbranu od bitangi koji ne prezaju da napadaju domove u kojima su majke sa decom.

Đurđev upozorava da razbojnici na svakom koraku mogu ilegalno da nabave oružje bez lekarskog pregleda i beskonačnih policijskih provera, čiji je cilj da pošten svet odustane od legalne nabavke oružja za samoodbranu od razbojnika.

Prema njegovim rečima aktuelna praksa i Zakoni oblikuju okvir gde se prema poštenim porodičnim ljudima deluje kao da su oni negativci.

- Danas se poštenim ljudima traži dlaka u jajetu da bi ispunili uslove za posedovanje oružja za porodičnu bezbednost. Često se pozivamo na razvijeni zapad, pa hajde da u ovom domenu postupamo kao Švajcarci i Amerikanci kojima je porodična bezbednost svetinja - ističe Đurđev.

On dodaje da Srpska liga podržava predsednika Vučića u naporu koji čini da država pruži maksimalnu podršku razvoju srpske nacionalne bezbednosti i namenske industrije.

On ocenjuje da je izbor Aleksandra Vulina za ministra vojnog dobro rešenje.

- Srbija ima dobar kvalitet namenske industrije, koja ima kvalitetne kadrove, bogato iskustvo i potencijal ne samo za srpsko i regionalno, nego i svetsko tržište - zaključio je Đurđev.

Tagovi: