17.07.2017.

23:02

Foto:

Vesti

ISTORIJSKI SUSRET U BELOJ KUĆI: Vučić razgovarao sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom!


Sastanak Vučića i Pensa svakako spada u red najvažnijih za Srbiju i dolazi samo mesec i po dana od kako je Vučić preuzeo dužnost šefa države. 

Razgovorima s Pensom prethodili su susreti predsednika Srbije u Kongresu, koji su protekli u ohrabrujućoj atmosferi, sudeći po komentarima američkih senatora posle sastanka. 

Senator Kristofer Marfi iz Konektikata, demokrata, rekao je da u Senatu postoje neslaganja demokrata i republikanaca oko mnogih pitanja, ali ne postoji neslaganje oko želje za snažnim i dobrim odnosima SAD i Srbije. 

(FOTO) VUČIĆ SA KONGRESMENIMA POOM I KLIVEROM: Moramo još da radimo na predstavljanju Srbije kao investicione destinacije!

- Spoznajemo da sva otvorena pitanja na Balkanu ne mogu biti rešena bez liderstva Beograda. Vučić je u poziciji da može biti taj lider, a mi demokrate i republikanci možemo da to podržimo - naglasio je Marfi. 

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA PENSOM: Govorio sam bez rukavica i jasno rekao DA SRBIJA MORA DA SAČUVA SVOJU SAMOSTALNOST!

Vučić je na početku posete rekao da u Vašingtonu očekuje važne razgovore o važnim temama za Srbiju, te da će pokušati da obezbedi vašingtonske administracije za politiku ozbiljnosti, odgovornosti i rešavanja problema na Zapadnom Balkanu. 

VELIKA ČAST ZA PREDSEDNIKA SRBIJE U SAD: Potpredsednik Pens Vučića LIČNO ispratio do kola nakon sastanka u Beloj kući!

 

Tagovi: