21.07.2017.

19:01

Foto:

Vesti

BAHATO, JANKOVIĆ ZA KAMPANJU DUGUJE MILIONE: Bivši zaštitnik građana u velikom problemu, JOŠ NIJE PLATIO RAČUNE!

Janković bliski saradnici otkrivaju da on još nije platio za brojne usluge koje je koristio u kampanji uoči izbora 2. aprila. Navodno, Jankovićevi ukupni dugovi iznose više od dvadeset miliona dinara!

16,4
odsto glasova osvojio je Janković na predsedničkim izborima

U stilu svog drugara, gazde reketaškog "Kurira" Aleksandra Rodića koji državi duguje milione za porez, lider Pokreta slobodnih građana sada na sve načine pokušava da izbegne obaveze.

- Prošlo je više od tri i po meseca od izbora, a Janković još nije platio sve svoje račune. Agencijama i pojedinim medijima dužan je milione... Sada se vadi kako je njegov pokret u nastajanju i kako treba vremena da veći novac počne da pristiže da bi onda isplatio sve dugove. Kada poverioci počnu da ga pritiskaju i traže svoje pare za posao koji su u kampanji pošteno odradili, on im da nešto sitno, onako na kašičicu i tako, bar za sada, kupuje vreme... - navodi naš izvor.

Ove pare je dobio za izbore

* Iz budžeta mu pripalo 29.170.909
* Prilozi fizičkih lica 1.424.020
* Prilozi pravnih lica 330.000

Prema dostupnim podacima, Janković je uoči izbora iz budžeta dobio više od 29 miliona dinara, a od donatora je dobio još oko 1,8 miliona.

Janković nije želeo da o svojim dugovima govori za Informer, a Mario Spasić iz "Saveta za monitoring" kaže da mu deluje kao da su "Rodić i Janković napravljeni u istoj kuhinji".

- Isto misle i isto rade, zato im i ne odgovara Vučić! Ne bi njih dvojica očigledno ništa da plaćaju, već bi samo da koriste ljude i državne pare. Setite se samo koliko je Janković u trošenju budžetskih resursa bio izdašan. A koliko je danas uspešan političar najbolje pokazuje rezultat na izborima i činjenica da su ga napustili gotovo svi najbliži saradnici - zaključuje Spasić.

 

Tagovi: