07.08.2017.

21:51

Foto:

Vesti

SRBIJA I SRPSKA PRAVE SVENACIONALNI PROGRAM ZA OPSTANAK SRBA: Imamo suvereno pravo da kao narod odlučujemo o svojoj sudbini!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u deklaraciji biti navedeni svi važni elementi i aktivnosti koje treba sprovesti da bi se održala srpska nacija, povećao njen državni kapacitet i zaštitile sve srpske zajednice, bez obzira gde se nalazile - u regionu i celom svetu.

U deklaraciji će biti navedeni svi važni elementi i aktivnosti koje treba sprovesti da bi se održala srpska nacija, povećao njen državni kapacitet i zaštitile sve srpske zajednice, bez obzira gde se nalazile, u regionu i celom svetu

- Imamo suvereno pravo da odlučujemo kao narod o svojoj sudbini. Deklaraciju treba posmatrati samo na taj način - rekao je predsednik Srpske za Večernje novosti.

RAZOTKRIVEN ZLOČINAČKI PLAN HRVATA! Ustaše spremale NAPAD DRONOM NA VUČIĆA I DODIKA!

Dodik je naglasio da taj dokument nije nikakva pretnja nikome, niti velikosrpski projekat.

- Kad god Srbi pokušaju da se zaštite, neprijatelji nas optužuju za nacionalističke aspiracije. A šta je sa njihovim aspiracijama koje su bile usmerene ka tome da isteraju Srbe - upitao je Dodik.

On je za kao primer naveo proterivanje Srba iz Hrvatske u akciji "Oluja", kao i iz Sarajeva u kojem je bilo 157.866 Srba po popisu iz 1991. godine, a 2013. godine samo 1.333, ističući da su Srbi isterani i pobijeni u mnogim drugim mestima.

RUSI SPREČILI ATENTAT NA DODIKA! Pakleni plan tajnih službi BIH PROVALJEN U POSLEDNJEM TRENUTKU!

Dodik je dodao da bi dokument trebalo da bude gotov na jesen, usvojen u parlamentima Srbije i Republike Srpske, a zatim će ga zvanično predstaviti on i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Cilj je da na početku ovog veka imamo dokument koji može da istrpi vreme koje dolazi, da ostane u vlasništvu generacija Srba ma gde bili, kao orijentir za nacionalno i političko delovanje - rekao je Dodik.

ZLOKOBNE PORUKE SRBIJI IZ PENTAGONA: SAD sprema Hrvate za obračun, BEOGRAD MORA DA SE PRIPREMI ZA ODBRANU!

On je naveo da Srbi prošli vek s pravom mogu da proglase stradalničkim, što je opomena i obaveza da u narednim decenijama učine sve da izbegnu nova stradanja i da istovremeno ojačaju nacionalni identitet i nacionalne države - Republiku Srpsku i Srbiju.

Ranije je generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković najavio da će se na deklaraciji, koja će biti svojevrsni nacionalni program, raditi narednih meseci.

 

Tagovi: