14.08.2017.

11:38

Foto:

Vesti

JEREMIĆ: ŠAPIĆ ŠTITI UJAKA, legalizacija ne važi za novi objekat

On je za televiziju Pink rekao da je na tom ranijem objektu, starog vlasnika, insceniran požar kako bi se izgradio novi. 

- Nakon požara su tražili sanaciju i umesto 100 kvadrata izgradili 500. Sada bi hteli da sačuvaju bar neki deo, ali kako je stari objekat izgoreo, novi nema važnost, jer je legalizacija važila samo za stari objekat - naveo je Jeremić.

Jeremić tvrdi da je Šapić sa gradilišta "oterao inspektorku koja je došla na teren po prijavi građana".

- Inspektorka je po prijavi građana došla na lice mesta, videla je radnike koji nešto doziđuju, zidaju neke prostorije i tako dalje, pitala je radnike ko je investitor i imaju li papire - rekao je Jeremić. 

Kako kaže, radnici su zatim rekli da će pozvati nekog, nakon čega se za deset minuta pojavio lično predsednik opštine Šapić.

- Pitao ju je ''ko te je poslao'', i zatim rekao da postoje svi papiri, da su papiri u opštini i da ona nema tu šta da radi, a usput je dodao i da će proveriti njen rad do sada, kako je radila na drugim slučajevima i da li je tako poštovala zakon i u drugim slučajevima - kazao je Jeremić dodajući, da će priča u celosti biti dostupna na portalu Embarga.

On ističe da je portal objavio seriju fotografija sa rušenja bespravnog objekta na Novom Beogradu, gde se vidi da je srušen samo sprat, dok je prizemlje ostalo. 

Jeremić je naglasio da su sve informacije koje iznosi pouzdane.

- Mi uvek dajemo i faksimile dokumenata, tako da pokušavamo da razrešimo svaku dilemu čitalaca da li je nešto tačno ili nije. Imamo službene beleške inspektora i čak izjavu predsednika opštine - zaključuje Jeremić.

Tagovi: