15.08.2017.

14:00

Foto:

Vesti

STEFANOVIĆ obišao polaznike obuke za interventne patrole


- Polaznici će kroz obuke postati efikasniji u suprostavljanju organizovanom kriminalu, narko dilerima i svima onima koji mogu da ugroze bezbednost građana Srbije. Oni će faktički postati još snažniji bedem u odbrani Srbije od svih bezbednosnih izazova - rekao je ministar Stefanović.

On je istakao da svakodnevna obuka koju prolaze pripadnici policije čini da oni budu sposobniji i efikasniji u izvršenju svojih zadataka, navodi se u saopštenju MUP-a. 

- Danas imamo priliku da vidimo obuku interventnih patrola policije koje se nalaze u svakoj policijskoj stanici. Reč je o redovnoj policiji koju građani mogu da vide svakoga dana na ulicama - objasnio je Stefanović.

Ministar je dodao da će kroz ovu obuku do kraja godine proći oko 2.000 policijskih službenika i da će u cilju podizanja njihove obučenosti i spremnosti obuke biti nastavljene i narednih godina. 

- Želim da ovi momci budu sposobniji i obučeniji da mogu da se suprostave svakom izazovu na koji naiđu tokom izvršenja redovnih zadataka. Takođe, kroz opremu, patrolna vozila i sve ostalo što ulažemo u policiju omogućićemo policijskim službenicima da efikasnije obavljaju svoje zadatke - naglasio je Stefanović, koji je zahvalio policajcima na predanom obavljanju teškog posla koji rade. 

Polaznici obuke izveli su pokaznu vežbu, sastavljenu od taktičkih zadataka zaustavljanja i kontrole lica i vozila u visokorizičnim uslovima i spasavanja i zbrinjavanja ranjenog policijskog službenika. 
 

Tagovi: