23.08.2017.

18:45

Foto:

Vesti

OTKRIVENE NOVE MUĆKE PREDSEDNIKA OPŠTINE NOVI BEOGRAD: Šapić na gorivo za svoje džipove dao IZ BUDŽETA 600.000 din!

Šapić je opštini formalno ustupio svoj džip "tojota RAV4", a zatim to vozilo koristio kao privatno i gorivo kupovao novcem poreskih obveznika. Isto to je uradio i sa drugim svojim džipom - BMW X5!

Veliki folirant
Šapić je tipičan primer funkcionera koji pod maskom dobročinstva pljačka sugrađane
Marko Matić, "Antidot"

 


- Radi se o džipovima koji su veliki potrošači goriva, pa je Šapić smislio kako da ih i dalje koristi a da ne mora iz svog džepa da plaća gorivo. Umesto da putne naloge ispisuje sa preciznim podacima dnevnih tura, on je samo upisivao - lokal. Takvi putni nalozi nisu ispravni i za to se po zakonu odgovara. Troškovi goriva za Šapićeva vozila prošle godine iznosili su oko 600.000, što je jako sumnjivo. Nelogično je da se tolika količina goriva potrošila na lokalne vožnje - piše "Embargo".

Šapić, međutim, za naš list kaže da ne vidi ništa sporno u ovome (!?).

Informer

mojugao

MARIO SPASIĆ
SAVET ZA MONITORING

Šapić je kroz malverzacije zadovoljio svoje lične interese. Ovom situacijom treba da se pozabavi nadležni tužilac.

- Jedini sam funkcioner u Srbiji koji je svoj privatni auto koristio u službene svrhe, a ne službeni u privatne. Više novca bih potrošio da sam koristio automobil opštine, jer sam za BMW iz svog džepa plaćao registraciju i ostale troškove. Vlasnik "tojote" je moja žena i održavao sam je sam. Samo sam benzin plaćao opštinskim novcem, što rade apsolutno svi funkcioneri. Cifra od 600.000 dinara nije velika cifra za godinu dana, siguran sam da se u svakoj beogradskoj opštini potroši više od te sume - navodi Šapić.
 

Na drugoj strani, Marko Matić iz antikorupcijske mreže "Antidot" kaže da su Šapiću lični interesi bili na prvom mestu.

- On je tipičan primer funkcionera koji pod maskom dobročinstva pljačka sugrađane. Zahvaljujući rupama u zakonu, pošlo mu je za rukom da svoju bahatost i rasipanje tuđeg novca iskoristi u svrhu ličnog marketinga - zaključuje Matić.

Printscreen You Tube

mojugao

ALEKSANDAR MARKOVIĆ
POSLANIK SNS

Ovde ide tekstOvo nije prva afera koja se vezuje za Šapićevo ime, pa se bojim da su navodi istiniti. Sigurno će građani Novog Beograda umeti da sankcionišu ovakvu demagogiju i bahatost.


PROVALJENA GANGULINA TAJNA! Aleksandar Šapić pokreće dnevne novine, ALI TO KRIJE?!

ŠAPIĆU IDOL TONI MONTANA: Kad poraste hoće da bude narko-diler?!
 

 

 

 

 

 

Tagovi: